Inför IS Halmia Dam - Göteborgs DFF

Ny toppmatch väntar när serietrean kommer på besök

Båda lagen jagar Bergdalen i toppen och behöver tre poäng för att haka på i jakten på Elitettan.

IS Halmia
Halmia studsade tillbaka direkt efter den tunga förlusten hemma mot Bergdalen. Mariebo besegrades på bortaplan med 3-1 efter två sena segermål av Evelina Brag, därmed tog man revasch för förlusten ifjol på samma arena. Trots att man tappat Sofia Voldby till college och hade Elin Hansson skadad så visade laget prov på både bredd och spets när båda ersättarna Alva Johansson och Evelina gjorde mål. Samtidigt är mittfältaren och talangen Nesrin Akgun en av lagets absolut viktigaste spelare med sin fysik och förmåga att bidra både offensivt som defensivt. Elin Hansson har återhämtat sig från sin skada men är inte redo för 90 minuter ännu.

Göteborgs DFF
Göteborg hakar på i toppstriden men fick lite oväntat stryk hemma mot IFK Värnamo senast. Trots ledning med 2-1 så blev det förlust med 2-3 efter att utlånade Halmiaspelaren Ellen Welandson Bolmenius avgjort i 87e minuten. Göteborg har gjort flest mål av alla lag i serien, 37 st. Dock är ingen spelare i närheten av Bergdalens Izabella Bergström som leder skytteligan på 11 mål, istället finns det hela fyra spelare i detta GFF som gjort 6 mål. I laget finns den tidigare Halmianen Fanny Kristiansson Ronnstam som pga studier i Göteborg lämnade Halmia under fjolåret efter sex säsonger i rödvitt. I Göteborg finns även målvakten Sara Johnsson som gjort flera säsonger hos oss i Halmia.

Intervju med huvudtränare Peter Blomqvist:
- Göteborg är ett lag vi känner till väl, vi har mött dom 5 gånger sedan jag tillträdde och utvecklingen är positiv. Vi räknar med en jämn match med riktigt bra fotboll imorgon, det kommer att spraka. Vi känner dom, och dom känner oss. Förra veckan fanns en liten oro efter en sämre träningsvecka, men den här veckan har varit så bra. Alla är hela, friska och spelsugna. Nu kör vi!

Avspark
Lördag 28/8 kl 13.00 på Skedalaheds IP.

Länkar
Göteborgs hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet

Etiketter: dam