Ljungby IF - IS Halmia Herr 1-1 (0-0)

Bara en poäng trots rejäl överkörning

IS Halmias herrar gjorde en av dom bättre halvlekarna i år, kanske tom det bästa. Men ett billigt baklängesmål och dussinet missade måchanser gjorde att lagen fick dela på poängen.

Andra halvlek
Med bara 45 minuter att spela och ställningen 0-0 så var det full fart framåt som gällde från start. Halmia tog kommandot direkt och visade prov på en hunger av sällan skådat slag. Första chansen kommer i den 56e minuten när Alexander Arvidsson hittar Isak Petersson som i sin tur skickar bollen vidare till Jonatan Eriksson vars avslut tyvärr tar i ribbans överkant.

Några minuter senare, i den 59e minuten så boxas en hörna undan som Daniel Radovanovic fångar upp och testar avslut på, bollen smiter strax utanför målvaktens vänstra stolpe.Sen kom kallduschen. Första gången Ljungby är i närheten av Halmias straffområde så smäller det, en frispark från långt ut till vänster nickas ostört in till 1-0 i den 61a minuten. Målet förändrar dock inte matchbilden speciellt mycket, Halmia fortsätter att ösa på framåt. Oskar Törnfeldt och Kristoffer Thydell har båda lägen att kvittera i minut 62 resp 63, men bollen styrs utanför av Oskar och Kristoffers avslut går högt över. Ljungby smiter emellan med ett hårt inspel via marken som anfallare är nära att stöta in i den 66e minuten, men detta är sista gången Ljungby kommer i närheten av Halmias straffområde denna kväll.

Det är Halmia för precis hela entrépengen och huvudtränare Anders Wallin byter in Zemri Callaku för att bli ännu mer framåtlutande. När klockan närmar sig 70 minuter så är kvitteringen nära, ett inlägg från Daniel hittar till slut fram till Oskar vars avslut går mellan benen på målvakten och sånär rullar in över mållinjen. Oskar är pigg som vanligt och får sånär foten på nästa läge som Jonatan serverar honom i boxen i den 72a minuten. Marcus Jönsson var bäst på plan men fick inte kröna insatsen med ett mål denna gång, även om chanserna fanns både en och två gånger. Mellan minut 75 och 78 så har Marcus två bra skottlägen som båda räddas av försvare resp målvakt. Zemri avlslutar även han, från distans får han se sin boll studsa upp i bröstet på målvakten och styras ut till hörna, kunde lika gärna studsat in i mål då målvakten inte alls hade koll på läget.

Lagkapten Erik Ferman var sedan nära att göra ledningsmålet efter att ha kommit runt på högerkanten, men avslutet på passningen från Oskar räddas starkt från nära håll av målvakten i den 83e minuten. Sen kunde inte hemmalaget hålla emot längre. Alexander smeker fram en djupledsboll till Isak som i sitt vänsterläge löper in och chippar bollen över målvakt till 1-1 i den 85e minuten. Nu blir det åka av, Halmia sätter i ytterligare en växel med hjälp av blodvittringen. Ledningsmålet är nära i den 88e minuten men halvlekens snackis kommer i matchens sista ordinarie minut. Oskar skickar iväg ett inlägg från högerkanten, en försvarare hoppar upp i luften för att styra bort bollen men får istället bollen på armen som tydligt är utanför kroppen, hela Halmialägret ropar efter straff men utan framgång. Knappa minuten senare så blåser domaren av halvleken och matchen.

Sammanfattning
Hemmalaget firade som om dom vunnit VM-guld vid slutsignalen, väl medvetna om att man hängde på repet och troligen förlorar 99 av 100 matcher som den här. Det går att kritisera baklängesmålet, och det går verkligen att kritisera avsluten. Men vi väljer denna gång att lyfta fram alla 12 (!) chanser som skapades, och det hårda jobb samt härliga inställning som killarna visade upp under dessa 45 minuter. Resultatet är inte bra, men prestationen var magnifik. 

Målen
62' 1-0
85' 1-1 Isak Petersson (Alexander Arvidsson)

Nästa match
Lördag 28/8 borta mot Råå IF, avspark 15.00 på Råå IP.

Länkar
Ljungbys hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Smålänningen (betallåst)

// Kansliet
 

Etiketter: herr