Mariebo IK - IS Halmia Dam 1-3 (1-1)

Ersättarna avgjorde när Halmia tog viktig seger

Alva Johansson och Evelina Brag ersatte Sofia Voldby och Elin Hansson i startelvan, båda två tackade för fortroendet med att göra alla tre målen.


Huvudtränare Peter Blomqvist säger såhär om matchen:
- Vi har varit tydliga under veckan med vad som gick fel sista 30 minuterna mot Bergdalen. Vad är vår grej, och vad är inte det. När man konkretiserar en förlust så blir det tydligare, tydligheten raderar känslan av att vara förlorare och känslan av att vi faktiskt är ett topplag kommer tillbaka. Förlusten blir därmed en lärdom. 

Peter fortsätter:
- Revanschsuget var stort i matchen i matchen mot Mariebo. Fullt fokus på att varje spelare tar ansvar över sin prestation och jobbar stenhårt var viktigt, och oj som vi slet. Vi kämpade med att göra vår grej, men också med att vinna duellerna på en väldigt svårspelad plan. 
Celine var magisk och Emma lika tydlig och rejäl som vanligt, tillsammans med en klok Isa framför så höll dom ihop det fantastiskt bra. Nesrin körde över och välte Mariebospelarna till frustration, och forwards med Brag i spetsen var superheta och hotade ständigt på djupet.

0-1 kom efter ett fint anfall där Alva Johansson länkar boll vidare till rättvänd Moa Jönsson. Moa trycker noggrannt iväg bollen i djupet på Evelina Brag som avslutar mot botre stolpen. Målvakten räddar men returen trycker Alva in.
Vid både 1-2 och 1-3 så är det Nesrin Akgun som krigar till sig bollen på mittplan innan hon serverar Evelina som behärskat skjuter in tvåan och trean.

Sammanfattning
En mycket viktig seger, inte minst efter förlusten senast mot Bergdalen. Nu är tjejerna fortfarande kvar i racet om den åtråvärda förstaplatsen, men det är jämnt i toppen det i dagsläget ser ut att handlar om Bergdalen, Göteborg, Halmia och Örby. Närmast vätar hemmamatch mot serietrean Göteborg, och sedan är det dubbelmöte med Örby på schemat, tufft men motiverande.

Målen
5' 0-1 Alva Johansson (Evelina Brag)
40' 1-1
83' 1-2 Evelina Brag (Nesrin Akgun)
84' 1-3 Evelina Brag (Nesrin Akgun)

Nästa match
Lördag 28 augusti hemma mot Göteborgs DFF. Skedalaheds IP kl 13.00.

Länkar
Mariebos hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Jnytt (betallåst)

// Kansliet
 

Etiketter: dam