Inför Ljungby IF - IS Halmia Herr, andra halvlek

45 otrolligt viktiga minuter

Halmias herrar kommer från en bra prestation mot Vejby och är har tre vinster och en oavgjord på dom fyra senaste seriematcherna. Vid seger är man bara två poäng från serieledning.

Ljungby IF
Smålänningarna förlorade under fredagskvällen borta mot Högaborg med 0-2. Båda målen kom i inledningen av den andra halvleken där det första var på straff. Enligt Ljungbys hemsida så var det "en bra genomförd match" trots förlusten. Laget parkerar fortfarande näst sist med en ynka poäng inspelad på sju matcher, men formen verkar peka uppåt och med tanke på den första halvlek man gjorde mot Halmia så är man långt ifrån så dåliga som tabellen visar.

IS Halmia
Laget kommer från en riktigt bra prestation mot Vejby där man till slut segrade med 3-0 efter ett stundtals bländande anfallsspel. Nu väntar en lite märklig upplevelse där det endast ska spelas 45 minuter pga att matchen är en fortsättning på den avbrutna historian förra veckan. Ställningen är 0-0 i paus och Halmia behöver trycka på framåt från start. Huvudtränare Anders Wallin lär fundera fram och tillbaka på hur han ska ställa upp laget, inte minst på det centrala mittfältet där Zemri Callaku gjorde ett fantastiskt inhopp senast. Rasmus Bengtsson får inte delta då han blev utbytt i första halvlek. Övriga spelare i truppen är fit for fight.

Intervju med huvudtränare Anders Wallin:
- Vi kommer att ställa ett offensivt balanserat lag på banan då vi måste vinna och bara har 45 minuter på oss. Oavgjort vore en förlust så det är bara full fart framåt som gäller.

Förra mötet/första halvlek
Matchen avbröts i halvtid vid ställningen 0-0. Pga åska och skyfall kunde matchen inte färdigspelas samma kväll. Halmia hade 3-4 riktigt bra lägen att spräcka nollan under dom första 45 minuterna, samtidigt så stämde det inte ritkigt defensivt men det rättade till sig senast mpt Vejby. Hemmalaget hade någon halvfarlig omställning och deras höga press och ihärdiga löpande stressade Halmia till mängder av egna misstag.


Avspark
Tisdag 24/8 kl 19.30 på Lagavallen, Ljungby. Obs. Endast andra halvlek ska spelas. Obs.

Länkar
Ljungbys hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr