IS Halmia Herr - Vejby IF 3-0 (0-0)

Halmia blandar sig i tätstriden efter välförtjänt seger

Vejby med fem raka segrar fick åka tomhänta hem till Vejbystrand. Tidigare långtidsskadade Zemri Callaku byttes in med 20 minuter kvar och och punkterade matchen med sitt mål till 2-0 och assist till 3-0.

Första halvlek
Halmia startar matchen bäst och ställer till stora problem för Vejby när man anfaller varierat med krosspassningar, instick och kantspel. Jonathan Eriksson är nära att nicka in ledningsmålet i den 17e minuten efter en hörna medans Vejby haft ett inlägg som blivit halv farligt.
Gästerna får även ett bra läge i den 26e minuten när man ställer om och avlossar ett bra skott från högerläge i straffområdet, Halmian hinner dit med en fot och styr ut till hörna. I halvlekens sista minuter skapas lägen åt båda håll, först är det Vejby som får frispark i kanonläge strax utanför straffområdet.

Frisparken styrs dock undan av Halmian som får ett hårstrå på bollen när den sånär smiter över muren. I nästa läge är det Halmia som får frispark, ungefär mellan straffområdet och sidnlinjen i högerläge. Lyftning in i straffområdet, nickas undan men i andraläget blir det lite kaos i Vejbys backlinje samtidigt som tre spelare faller innan bollen rensas undan i panik. Halvlekens sista och kanske bästa läge får Oskar Törnfeldt i den 47e minuten efter ett inlägg från Isak Petersson. Oskar är placerad vid den bortre stolpen men verkar mest förvånad när bollen går igenom hela straffområdet och smiter precis emellan honom och stolpen.

Andra halvlek
Halmia startar även andra halvlek piggt och sköljer över Vejby i anfall efter anfall. Därför kommer inte ledningsmålet helt oväntat när Isak skickar in ett inlägg från vänster som Oskar forcerar in med hela kroppen från nära håll. Runt minut 60-70 går Halmia ner sig lite i tempo och energi efter målet. Vejby bjuds lite onödigt in i matchen och skapar två bra lägen som kunde gått illa för hemmalaget. Först är det ett inspel från höger och avslut som Jimmie med viss möda räddar. Sedan är det en omställning efter att Halmia tappat försvarare offensivt som gör att Vejbyspelare kan dribbla sig igenom men tack och lov så blir det både en och två touch för mycket vilket gör att Halmia hinner samla sig och uppoffrande kastar sig och täcker avslutet.

Nyförvärvet Daniel Radovanovic började från start på vänsterbacken och växte mer och mer in i matchen ju längre den led. Med kvarten kvar var det inte långt ifrån att han fick en assist efter fint inlägg som inbytte Ola Lindh tar ner i straffområdet men inte får till avslutet från nära håll. Vejby försöker men kommer inte närmre än ett inlägg i straffområdet som blir halvfarligt innan den rensas undan i den 85e minuten. Sen börjar "The Zemri Show". Strax utanför straffområdet fintar han skott med högern, lägger över bollen på vänstern och skickar iväg ett hårt och otagbart skott till höger om målvakten till 2-0. Hade det funnits läktare så var det där vi hade hittat den försvarande spelararen.... Zemri var dock inte färdig där, bara minuten senare skckar han iväg ett makalöst läckert inlägg till Isak på bortre stolpen som elegant skickar in 3-0 på volley.

Sammanfattning
En gedigen insats och högst välförtjänt seger. Inledningen av andra halvlek är bland det bästa vi har sett i år där Halmia tryckte ner Vejby och anföll i våg efter våg. Efter ledningsmålet så tillåts Vejby ha onödigt mycket boll, men utan att skapa mer än några halvchanser. Till slut orkade gästerna inte hålla emot Halmias offensiv och fick kapitulera två gånger på kort tid. Nu har Halmia satt sig i ett mycket bra läge inför tisdagens andra halvlek mot Ljungby. Vinst där så är man ny 3a i tabellen, bara två poäng bakom serieledarnde Hittarp.

Målen
57' 1-0 Oskar Törnfeldt (assist Isak Petersson)
88' 2-0 Zemri Callaku (assist Isak Petersson)
89' 3-0 Isak Petersson (assist Zemri Callaku)

Publik
135 st

Länkar
Vejbys hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Helsingborgs Dagblad (betallåst)

// Kansliet
 

Etiketter: herr