Inför Mariebo IK - IS Halmia Dam

Halmia behöver hitta tillbaka till vinnarspåret igen efter förlusten i seriefinalen

Toppstriden i Division 1 Mellersta Götaland är ett riktigt getingbo där fem lag sticker ut lite extra och ser ut att göra upp om seriesegern. 

Mariebo IK
Förra årets seriesegrare ser inte riktigt lika stabila ut i år, men man hakar fortfarande på i toppstriden och är en outsider som inte ska underskattas. Laget har blandat mindre bra prestationer, tex ledning 4-1 borta mot Astrio till förlust 4-5 eller 0-4 borta mot Göteborg, med starka prestationer som tex segern med 2-0 i returen på hemmaplan mot Göteborg.
Laget kommer med tre raka segrar i ryggen och en vinst skulle innebära att man på allvar blandar sig i tätstriden inför fortsättningen. I laget finns den rutinerade tidagare Damallsvenska spelaren (Hammarby, AIK) Madeleine Tegström som trots sina 38 jordsnurr har deltagit i varje match hittills. Lagets interna skytteliga toppas av duon Moa Axelsson och Natalija Obradovic på sex fullträffar. 

IS Halmia
Det såg länge bra ut i seriefinalen mot Bergdalen förra helgen. Ett övertag i både spel och händelser samt 1-0 i inledningen av andra halvlek bäddade för tre otroligt viktiga poäng och fortsatt serieledning. Tyvärr fick gästerna till en lite onödig kvitteringen bara dryga tio minuter efter ledningsmålet, och därefter lyckas aldrig Halmia ta tag i taktpinnen igen utan fick se sig besegrade med 1-3 till slut.
Egentligen är det första gången under säsongen som man sätts under rejäl press hittills, och vissa saker går bara inte att träna på. Förhoppningsvis tas denna matchen med som en lärdom under denna tuffa tid där idel topplag väntar i ytterligare fyra matcher på raken. Sofia Voldby har lämnat för college i USA, och dessvärre är även yttern Elin Hansson borta, detta pga skada. Nu testas truppen både mentalt och fysiskt, låt oss hoppas att man är redo.

Förra mötet
Lagen möttes ifjol i en kamp om seriesergern. Mariebo vann på hemmaplan med 2-0.

Intervju med huvudtränare Peter Blomqvist:
- Det såg vi inte skulle hända. Vi visste på förhand hur tuff matchen skulle bli mot Bergdalen, vi ville verkligen få matchbilden att passa oss. Även om det fanns mer att önska så hade vi dem i 60 minuter. En onödig frispark, fel struktur vid uppställning och sen svängde matchen. Stressen skruvades upp. Vi vet idag ännu mer om oss själva och när vi funkar bäst, det är en viktig insikt inför fortsättningen.
Nu ska vi till Jönköping för nästa tuffa utmaning. Mariebo, förra årets seriesegrare. Vi vill styra matchbilden, vår insikt om oss själva är vårt vapen.
Sofia är i USA. Så saknad, både som spelare och människa. Elin skadad och missar matchen. Men vi har så mycket hunger i truppen, spelare som vill visa att de ska vara med.

Avspark
Lördag 21/8 kl 15.00 på Mariebovallen, Jönköping.

Länkar
Mariebos hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet

Etiketter: dam