Inför IS Halmia Herr - Vejby IF

Hemmamatch på bortaplan, igen

Det är lika bra att vi tar det negativa direkt, så fortsätter vi med själva matchen längre ner. Damerna flyttar runt pga undermåliga eller trasiga planer, och nu är det herrarna som för andra hemmamatchen irad tvingas att flytta på sig, förra gången pga en sent inlagd HBK-match och nu pga en "blöt plan som kan orsaka långsiktiga skador på gräsmattan". 

IS Halmia
Halmia kommer från en märklig upplevelse under fredagskvällen där matchen i Ljungby blåstes av i halvtid sedan skyfall och blixtrar omöjliggjort fortsatt spel. Matchen ska återupptas från halvtid på tisdag 24/8, med aktuell ställning 0-0. Trots flertalet högkaratiga chanser så lyckades man inte att spräcka nollan mot ett hemmalag som uppträdde som allt annat än nästjumbo. Rasmus Bengtsson utgick tidigt då hans fot inte höll för spel, hans medverkan till torsdagens match är osäker och det kan bli så att nyförvärvet Daniel Radovanovic tar hans plats på vänsterbacken. Oliver Hansson gör sitt sistra framträdande innan flytt till Kalmar för studier.

Vejby IF
Nordskåningarna (Vejbystrand, nordväst om Ängelholm) började serien med förlust (1-3) mot Stafsinge och sedan oavgjort (2-2) mot Gislaved. Därefter har man övertygat med fem raka segrar och parkerar på en mycket fin tredjeplats i tabellen bakom Hittarp och Stafsinge som båda har en match mer spelad. Anfallaren Frederik Thomassen med ett förflutet i Ängelholms FF toppar interna skytteligan på fem gjorda mål. I laget finns även den rutinerade Vladica Zlojutro med meriter från bland annat Ängelholms FF, Östers IF, IFK Värnamo och Hammarby IF.

Intervju med huvudtränare Anders Wallin:
- Vi har haft en bra träningsvecka och vet vad vi ska göra ute på planen. Efter Hittarps förlust mot Gislaved så har vi det nu i egna händer igen, men då måste vi höja vår lägstanivå. Tråkigt att vi inte får spela på Örjans vall givietvis, men vi har bestämt oss för att lägga energin på matchen och inget annat.

Avspark
Torsdag 19/8 kl 19.00 på Halmstad Arena IP, plan 6 konstgräs.

Länkar
Vejbys hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr