Ljungby IF - IS Halmia Herr *avbruten i halvtid*

Matchen återupptas vid senare tillfälle

Medans lagen var inne i omklädningsrummen i halvtid så öppnade sig himlen och serverade en rejäl buffé av åska, blixt och skyfall. Till slut fanns det inget annat val för domartrion än att kasta in handduken. Matchen kommer att återupptas där den slutade, nytt datum ej klart.

Första halvlek
Halmia börjar skakigt och det är nära baklängesmål redan innan minuten är spelad. Jimmie Hagslätt får dock se inspelet från höger precis smita förbi en framrusande Ljungbyspelare vid bortre stolpen. Det Halmia vi fick se under stora delar av första halvleken gick inte att känna igen från segermatchen mot Gislaved.

Ett piggt hemmalag satte hög press och tvingade Halmianerna till misstag och ett stressat Halmia hade stora bekymmer i inte minst uppspelen. Dom gånger man spelade sig igenom så blev det dock farligt, tex i matchminut 15 när Kristoffer Thydell gav sig iväg på en offensiv turné. Väl framme vid straffområdet väggspelar han med lagkamrat och får tillbaka den i ypperligt läge inne i straffområdet, avslutet smiter dock strax utanför. Ljungby uppträdde verkligen inte som en nästjumbo utan sprang på allt och hade en härlig energi i laget, dock skapade man inte mycket offensivt förutom några avslut utifrån och farligheten i den första minuten.

Trots att Halmia uppträdde stressat och ibland nonchalant så fanns det fog för ett ledningsmål innan paus. Alexander Arvidsson testade skottlyckan i den 26e minuten men fick se målvakten rädda och Isak Petersson högg på returen men målvakten var rätt placerad. Några minuter senare är det Oskar Törnfeldt som kommer runt på högersidan och skickar iväg ett inspel till Jonatan Eriksson som hård trängd kastar sig men inte får träff när han försöker styra bollen mot mål. I 35e minuten får Jonatan ett ännu bättre läge när ett inlägg från höger dyker upp i boxen, tyvärr träffar Jonte bollen på axeln istället för med pannan. Även Isak får läge på huvudet men hans nick går utanför i bra läge i den 45e minuten.

Sammanfattning
Sett till skapade målchanser så borde Halmia haft ledningen med minst ett mål i halvtid. Däremot såg det väldigt darrigt ut defensivt där man helt körde fast i motståndarnas press. Istället för att tålmodigt backa tillbaka och rulla bollen i sidled så skickas bollen iväg i panik åt alla håll. Att man ändå skapar så många bra lägen trots en mindre bra prestation vittnar om den individuella kvalitén och frukten av att vi spelar oss igenom motståndarnas lagdelar.

Ljungby hade troligtvis inte orkat att springa lika mycket i 45 minuter till, men nu när matchen blev avbruten och återupptas vid ett annat tillfälle så får hemmalaget den vila som krävs för ytterligare 45 minuter på full gas. Oavsett så bör Halmia göra det bättre och har kvalité för att på ett lugnt och metodiskt vis spela sig ur den pressen.

Nästa match
Torsdag 19/8 tar Halmia emot Vejby IF på Örjans vall, avspark 19.00.

Länkar
Ljungbys hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Smålänningen (betallåst)

// Kansliet
 

Etiketter: herr