IS Halmia Dam - Bergdalens IK 1-3 (0-0)

Halmia tappade serieledningen sista 25 minuterna

Det som såg så bra ut i 65 minuter slutade med ett rejält magplask efter att Halmia tappat 1-0 till 1-3 och fick se sig besegrade på hemmaplan för första gången i år. 

Första halvlek
Halmia startar offensivt och tar tidigt tag i taktpinnen. Redan innan 10 minuter är spelade så har man skapat tre bra lägen att ta ledningen. I den 4e minuten är Elin Hansson på väg igenom i djupet men blir fasthållen i avslutsläget, frisparken är i bra läge strax utanför straffområdet men går högt över av Sofia Voldby.

I den 7e minuten får Halmia ett dubbelläge sedan Sandra Holm tvingat bortalagets målvakt till en fin räddning till hörna efter inspel från höger. På efterföljande hörna är det Elin som når högst men nicken landar på nätet bakom ribban. Efter den pigga inledningen är det fortfarande Halmia som styr matchen, men nu har man lite svårare att komma till avslut.

Bergdalen ställer om snabbt i den 31a minuten, ett inspel från vänster avslutas i straffområdet men en Halmiafot kommer precis emellan. Även i den 38e minuten är det bara en fot från hemmalaget som eventuellt räddar Halmia från ett baklängesmål, detta efter att man tappat boll på mittplan och Berdalen nästan friställer en lagkamrat i kanonläge. Halmia avslutar halvleken med en dubbelchans efter hörna i den 42a minuten.

Andra halvlek
Det känns ändå förhållandevis tryggt när andra halvlek startar, Halmia styr matchbilden och har skapat dom flesta och bästa målchanserna. Och inte blev känslan sämre när hemmalaget tar ledningen i den 52a minuten. Notoriska målskytten Sofia Voldby löper igenom på en genomskärare och rullar iskallt in 1-0. Det är även nära 2-0 i den 56e minuten efter inlägg från Sandra som Alva Johansson är nära att styra in. Sen så förändras matchbilden efter det som händer i den 66e minuten.

Bergdalen får en frispark på mittplan, den skickas in i straffområdet där medspelare först nickar där Matilda Brovall räddar men på returen forceras bollen i mål till 1-1. Inbytta Evelina Brag har förvisso ett inlägg/skott som tar i ribbans överkant i den 72a minuten, men ett påtagligt stressat och skärrat Halmia har svårt att ta tag i matchbilden igen efter kvitteringen. Gästernas skytteligaledare Izabella Bergström har inte synts mycket i matchen men nu när gästerna har mer boll i offensiven så briljerar hon med fart, teknik och målkänsla.

Matchen har passerat 78 minuter när bortalaget har lite tur där bollen studsar fram till skyttedrottningen via en Halmiaspelare, pang, rakt upp i nättaket från Izabella, 1-2. Det hinner även bli 1-3 innan domaren blåser (ja det blåstes för övrigt rejält även uppifrån idag) av matchen i den 83e minuten sedan Bergdalenspelare hunnit före Matilda efter en frispark och rullar in spiken i kistan.

Sammanfattning
Bollen är som bekant rund och ibland får man tyvärr inte med sig ett resultat som speglar matchbilden. Halmia gör en jättebra insats i 65 minuter där man är det klart bättre laget och sånär trycker in 2-0. Halmia försöker även efter kvitteringen, men det låser sig lite och Bergdalen utnyttjar energin som målet gav till max. En mycket sur förlust, men det är långt kvar på säsongen och redan nästa helg är det dags för ny toppmatch. Detta unga och talangfulla lag är bara i början av sin resa, det svider just nu men det ska Mariebo få sota för.

Tack och lycka till!
Dagens match var Sofia Voldbys sista (för den här gången?) innan hon imorgon söndag tar flyget till Miami, USA för studier på college. Tack för din tid hos oss och lycka till med studierna Sofia.

Målen
52' 1-0 Sofia Voldby
66' 1-1 
79' 1-2
83' 1-3

Publik
91 st

Nästa match
Nästa lördag 21/8 kl 14.00 borta mot Mariebo IK.

Länkar
Bergdalens hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Borås Tidning (betallåst)

// Kansliet
 

Etiketter: dam