Inför Ljungby IF - IS Halmia Herr

Halmia jagar tre poäng borta mot nästjumbon

Matchen senast var en fröjd att se, och nu vill vi se samma energi och inställning igen. Utrymmet för onödiga poängtapp är borta, nu är det bara gasen i botten som gäller.


Ljungby IF
Smålänningarna gör sin andra säsong i division 3 och har det tufft i botten av tabellen. Förra säsongen kom laget på en fin tredjeplats i den sydöstra divisionen, men lagets dåvarande skyttekung (8 mål på 11 matcher) flyttade inför säsongen till Växjö Norra. I år har man endast skrapat ihop en ynka poäng, och den kom i premiären mot Gislaved. Därefter fem raka förluster och totalt 2 gjorda mål framåt samtidigt som man släppt in 17 mål. Inför hösten har man förstärkt med två spelare från Hässleholm resp Värnamo.

IS Halmia
Våra rödvita kämpar gjorde processen kort med Gislaved i höstpremiären. Två tidiga mål gjorde att spänningen försvann ganska kvickt, och till slut rann det iväg till hela 5-0 med bud på mer. Matchen var ett kvitto på hur bra det här laget faktiskt kan spela, och kan man höja sin lägstanivå framöver så ska vi nog kunna ge Hittarp en kamp om seriesegern. Vi har faktiskt bara förlorat en enda match i serien hittills, det är lätt att glömma med dom höga krav vi har (och ska ha) på detta lag. Nyförvärvet Granit Ademi gjorde ett piggt inhopp senast och till fredagens match blir nästa nyförvärv spelklart, nämligen Daniel Radovanovic (se separat nyhet).

Intervju med huvudtränare Anders Wallin:
- Vi åker till Ljungby för att ta tre poäng. Kommer från en väldigt bra prestation mot Gislaved, kanske säsongens bästa hittills, både anfallsmässigt och försvarsmässigt. Fem bra mål och vi håller nollan villket är ett bra kvitto. 

Avspark
Matchen spelas på Lagavallens hybridgräs i Ljungby. Matchstart 19.00 fredag 13/8.

Länkar
Ljungbys hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr