Inför IS Halmia Dam - Bergdalens IK

Seriefinal mellan ettan och tvåan!

Halmia har mött samtliga lag placerade 6-12 i tabellen, och nu väntar topplagen på plats 2-5 på ett löpande band. En spännande uppgift där serietvåan Bergdalen är först ut.

IS Halmia
Efter sommarledigheten har Halmia två raka vinster och 7-0 i målskillnad efter 3-0 i derbyt hemma mot Astrio och senast 4-0 borta mot Qviding. Vi är alla spända på vad detta Halmia kan åstadkomma mot topplagen. Att Halmia kommer att fortsätta att föra spelet känns som en självklarhet, men nu måste man vara ännu mer effektiva framåt och ännu tätare bakåt. Sofia Voldby gör sin sista match innan flytt till USA för studier.

Bergdalens IK
Boråslaget Bergdalen har två oavgjorda och resten vinster, anmärkningsvärt nog så kom ena poängtappet mot jumbon Kenty i sommar. Laget tränas av den tidigare allsvenska skyttedrottningen och landslagsspelaren Linnea Liljegärd som även kan hoppa in om det behövs. I Izabella Bergström har man seriens skyttedrottning på 8 gjorda mål, ett före bla Halmias Sofia Voldby. 

Tidigare möten
Förra årets enda möte (enkelserie) spelades i seriens sista omgång där Halmia vann med 4-2 och säkrade andraplatsen i tabellen. Moa Jönsson gjorde då två mål.

Intervju med huvudtränare Peter Blomqvist:
- Nu gäller det. Vilken häftig period vi går in i och formen är så bra. Det bubblar om tjejerna på träningarna. Vårt spel sitter och vi är pålästa om våra motståndare. Bergdalen kommer att bli tuffa att möta men vi vi vet vad som krävs för att ta de viktiga 3 poängen. Laget är redo, spelarna är redo.

Avspark
Matchen spelas på Halmstad Arena IP, konstgräs plan 6. Avspark lördag 14/8 kl 14.00.

Länkar
Bergdalens hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet

Etiketter: dam