Qviding FIF - IS Halmia Dam 0-4 (0-4)

Stabil seger och fortsatt serieledning

Nu väntar fem tuffa matcher mot idel topplag, matcher som lär ge en bra fingervisning om vad vi kan förvänta oss inför senhösten.

Första halvlek
Halmia satte gasen i botten direkt och gjorde ledningsmålet redan i den 4e minuten genom Sandra Holm. Tio minuter senare kom även 2-0 till Halmia, detta genom ett självmål. Halmias snabba passningsspel och offensiva tryck gjorde att hemmalaget inte alls hann med i markeringar och förflyttningar. Sofia Voldby satte 3-0 i den 26e minuten och Isa Rönneblad utökade till 4-0 precis innan halvtidsvilan.

Andra halvlek
Även om bollen är rund och allt det där så kändes det osannolikt att Halmia skulle tappa segern med såpass stor ledning i paus, inte minst när hemmalaget hade sådana enorma problem att få tag på bollen när Halmia styrde och ställde. Tre tidiga byten och en viss mättnadskänsla gjorde att Qviding fick lite mer att säga till om i den andra akten, men oroligt blev det aldrig i Halmia som genom att ligga rätt i positionerna kunde stänga matchen och till slut även hålla nollan.

Sammanfattning
En sprudlande första halvlek räckte för att säkra dom tre poängen. Såpass bra är detta gänget när man möter lag på den undre halvan. Nu ställs tjejerna mot lag med lite andra förutsättningar framöver, och det ska bli riktigt kul att se hur motståndarna kan mäta sig med detta gäng.

Målen
4' 0-1 Sandra Holm
14' 0-2 Självmål
26' 0-3 Sofia Voldby
45+3' 0-4 Isa Rönneblad

Nästa match
IS Halmia Dam spelar seriefinal mot Bergdalens IK på lördag 14/8 kl 14.00 på Halmstad Arena IP, plan 6.

Länkar
Qviding FIF's hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: dam