Inför Qviding FIF - IS Halmia Dam

Halmia i serieledning jagar ny trepoängare

Derbysegern senast mot Astrio gav inte bara tre poäng, den innbar också att man tog över förstaplatsen i serien inför det tuffa schema som väntar.

Qviding FIF
Göteborgstjejerna i Qviding placerar sig strax över nedflyttningsstrecket med sina 8 poäng efter 8 omgångar. Deras två vinster har kommit mot Nittorp och Astrio, två lag som båda ligger efter Qviding i serien. Amna Lihovic och Glddel Zapanta delar interna skytteligan på två mål. Hemma på Valhalla har man ännu inte vunnit i år, den enda poängen togs i mötet med Nittorp. Förra säsongen slutade laget på en fin fjärdeplats i division 1 norra götaland, förvisso i en tät och förkortad serie pga pandemin. Då gjorde Amna Lihovic 10 mål på elva matcher.

IS Halmia
Tjejerna i IS Halmia Dam fortsätter att imponera med sitt frejdiga anfallsspel och säkra passningsspel. Derbyt mot Astrio i onsdags må ha varit mållöst i en dryg timme, men det handlade egentligen mest om NÄR Halmia skulle få hål på motståndet, inte OM. Och det är trots allt efter 90 minuter plus tilägg som resultatet räknas, och det är knappast någon tillfällighet att målen till slut trillar in. Motståndarna får jobba oerhört hårt utan boll och till slut orkar varken kropp eller huvud att hålla emot. Tålamod är nyckelordet.
Nu väntar ett tufft spelschema kommande omgångar där Halmias nivå kommer att testas ordentligt, efter Qvidingmatchen väntar nämligen Bergdalen (hemma), Mariebo (borta), Göteborg (hemma) och sedan dubbelmöte med Örby (borta, hemma). 

Intervju med huvudtränare Peter Blomqvist:
- Jädra vad nöjda vi är med vår uppvisning i onsdags, det var sån klasskillnad mellan lagen. Även om det tog tid att få hål på "bussen" så skapade vi massor av situationer för att göra mål. Det var ett enda lugn i paus från tjejerna, det lugnet handlar om en gnutta kaxighet och tro som vi byggt upp. Det bär vi med oss till matchen mot Qviding. Vi kommer att vara bra, väldigt bra. Ska motståndarna utmana oss måste de verkligen göra sin sak väldigt bra.

Peter fortsätter:
- Alla är hela och friska. Vi har redan lyckats ersätta de två fantastiska spelarna och tjejerna Alicia Hansson och Evelina Persson, men saknaden är stor. Ni (Alicia och Evelina) betyder sjukt mycket för den resan vi gjort. På planen har Isa klivit in och visat upp ett register som är makalöst bra, jag skäms att jag inte sett det fullt ut tidigare. Vid sidan av plan axlar andra spelare de ledaregenskaper som bästa Alicia och bästa Evve P gjort. Där går Moa i täten och ser till så att vårt fantastiskt välmående gäng fortsätter ha de gott. 

Avspark
Matchen spelas på Valhalla i Göteborg. Avspark lördag 7 augusti kl 17.00.

Länkar
Qvidings hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet

Etiketter: dam