Inför IS Hamia Herr - Gislaveds IS

Nystart och dags att skapa goda vanor inför en lång och tuff höst

Förväntningarna är fortfarande höga, trots en poängmässigt snål vår. Vi ska dock ha med oss att endast 5 av 20 matcher är spelade och säsongen är lång (bokstavligt talat, sista seriematchen spelas 20 november...). 

IS Halmia
Givetvis hade vi hoppats på mer än en femteplats och fem poäng efter serieledarna. Kvalité finns, det handlar "bara" om att pusselbitarna ska falla på plats. Huvudtränare Anders Wallin har nu fått lite extra tid att finslipa på detaljerna under uppehållet, nu ska det användas i skarpt läge.

Trion Emil Elveroth (jobb), Stefan Stojkovic (jobb) och Oliver Brynéus (studier) har lämnat laget  Även Oliver Hansson flyttar för studier men finns tillgänglig för matcherna. På pluskontot finns ytterbacken Granit Ademi och fler nyförvärv presenteras inom dom närmsta dagarna. 
Inför fredagens match är Rasmus Bengtssons medverkan osäker, han testas på torsdagsträningen. Zemri Callaku är spelklar igen efter sin knäskada men kommer att matchas in försiktigt. Målvakten Robertino Kljajic har fortfarande inte återhämtat sig från sin hjärnskakning, det går sakta men säkert åt rätt håll men någon prognos finns inte för när han är spelklar igen.

Gislaveds IS
Fredagens gäster parkerar på en 7e plats i tabellen, två poäng bakom IS Halmia. På sina 5 vårmatcher vann man en match (Råå), spelade 3 oavgjorda samt förlorade en (IS Halmia). Laget är målsnålt både offensivt och defensivt med sina 6-8 i målskillnad, och då kom tre av dom insläppta i vårt möte i våras. Anton Hjalmarsson och Abdikariin Daauud Axmed delar den interna skytteligaledningen på två mål.

Intervju med Halmias huvudtränare Anders Wallin:
- Kul att det drar igång igen. Vi är väl förberedd inför det som komma skall. Självklart hade jag önskat fler poäng från vårens matcher, men nu är nu och då är då. Jag ser positivt på hösten, vi ska göra en kanonhöst, det har vi potential att göra.Viktigt att få en bra start redan imorgon mot Gislaved som vi har positiva minnen från.

Avspark
Matchen spelas fredag 6 augusti med avspark kl 19.00 på Sennans IP. Hallandsposten sänder matchen för er som inte kan närvara på plats.

Länkar
Gislaveds hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet

Etiketter: herr