Inför IS Halmia Dam - BK Astrio

Derbydags direkt i omstarten

Seger i genrepet och fortsatt tätkänning inför höstens spännande matcher.

IS Halmia
Lag har under uppehållet tappat duon Alicia Hansson (fortsatta studier i USA) samt Evelina Persson (klar med studier och flyttar hem till Bohuslän för jobb). Båda två är och har varit viktiga kuggar under senaste säsongerna och kommer att vara saknade. Även Sofia Voldby ska studera i USA i höst, men hon åker lite senare och är tillgänglig under seriens första tre matcher.
Laget genrepade förra veckan med att besegra div1-kollegan Hittarp med 4-1 på bortaplan. 

BK Astrio
Även Söndrumslaget tappar spelare till studier på andra sidan Atlanten. Interna skytteligaledaren Nellie Bryneus har redan lämnat och Olivia Fransson Pousette förväntas göra samma sak inom kort. Laget som är nykomlingar i division 1 har haft en resultatmässigt tung vår och placerar sig just nu på nedflyttningsplats med en seger och sex förluster på dom inledande sju matcherna.
Segern kom hemma mot topptippade Mariebo när Söndrumsgänget vände underläge 1-4 under sista tjugo minuterna till seger 5-4. Flicklandslags-anfallaren Wilma Leidhammar är ett ständigt hot och blir något för Halmias backline att bita i.

Senaste mötet
Vårens möte slutade med Halmiaseger med 4-0 på Söndrums IP.

Intervju
Huvudtränare Peter Blomqvist säger såhär inför derbyt:
- Trots spelarförluster så är vi redo och starka. Det är inte bara spelarna som gör spelet bra, spelet gör också spelarna bra. Alla vet hur vi ska spela och hur vi spelar. Aggressiv press, snabba omställningar, tydligt bollinnehav. Så kommer det se ut imorgon med. Vi kommer åka med full fart. Ett derby vi bara ska vinna!

Avspark
Matchen spelas på Halmstad Arena plan 6, avspark 19.00 imorgon onsdag 4/8.

Länkar
BK Astrios hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: dam