IS Halmia Herr - Hittarps IK 1-1 (0-1)

Sen kvittering gav serieledande Hittarp första poängtappet

En svag första halvlek satte Halmia i ett jobbigt läge där Hittarp där och då hade 8 poängs försprång inför omstarten i augusti. En klart bättre andra halvlek och den sena kvitteringen av Marcus Jönsson ger ändå hopp om en roligare höst.

Första halvlek
Ganska tidigt i matchen märker man att Hittarp är något hela annat än dom lag vi har mött hittills. Ett ungt men spelskickligt lag gör att det skapas ytor åt båda håll inledningsvis, och den 11e minuten är ett bra exempel på hur snabbt det kan svänga.
Först är det Halmia som anfaller på högerkanten, Jonatan Eriksson tar sig förbi sin försvarare innan han spelar in bollen framför mål mot Isak Petersson, tyvärr rinner bollen ifrån Isak och chansen uteblir. Halvminuten senare är det ett misstag i Halmiaförsvaret som gör att Hittarp snor åt sig bollen högt upp. Med en sidledspassning friställer man sin anfallare som inte gör något misstag när han placerar in 0-1 bakom Jimmie Hagslätt.
Fem minuter senare är det nära en repris på målet men denna gång går Hittarps avslut strax över. Matchens kvalité går sedan ner lite innan det rasslar till sista kvarten.
Trots att det spelmässigt inte riktigt stämmer, utan att för den sakens skull vara dåligt, så är det ändå Halmia som skapar 3 av 4 lägen i avslutningen. Men varken Jonatan x2 eller Marcus lyckas få bollen på mål i avslutet.

Andra halvlek
Hittarp får första läget men Jimmie är med på noterna och räddar utan några större bekymmer. I den 64e minuten skickar Isak iväg ett vänsterinlägg mot mål men Jonatan har inte riktigt dagen då det stämmer i avsluten utan får se sin nick passera långt från stolpen. Halmia gör sedan ett trippelbyte i den 68e minuten för att skaka liv i matchen.
Men det är egentligen först dom sista tio minuterna som det hettar till. Först är Halmia nära att kvittera efter en hörna av Erik Ferman. Sedan är det Jimmie som kommer ut och räddar kvar Halmia i matchen när han i den 81a minuten räddar ett farligt avslut från Hittarp. Inbytta Oliver Bryneus får sedan ett kanonläge i den 82a minuten men han är lite för het i avslutet och skjuter "hål i luften" när bollen kommer till honom i straffområdet.
Men så kom äntligen kvitteringen, och det var både rättvist och vackert. Erik kastar inkast som Jonatan skarvar vidare med bröstet, Marcus tar med sig bollen i sidled och skjuter 1-1 via första stolpen i matchminut 83.
Därefter kan det sluta hur som helst när båda lagen vill avgöra, närmst kommer faktiskt Hittarp i minut 86 men trots att man blir frispelad i straffområdet så får man bollen för långt ifrån sig och chansen rinner ut i sanden.

Sammanfattning
Ett oavgjort resultat speglar matchen ganska väl. Det var två spelande lag som lite grand tog ut varandra. Viktigt givetvis att inte förlora med tanke på underläget, men visst hade vi förhoppningar om tre poäng på förhand. Idag var em sån dag då det inte riktigt stämde i pass, mottag och avslut, men inställningen och kämparglöden var det inget fel på och det tar vi med oss inför återstarten i augusti.

Publik
230

Målen
11' 0-1
83' 1-1 Marcus Jönsson (Jonatan Eriksson)

Nästa match
Spelas fredag 6 augusti kl 19.00 på Örjans vall mot Gislaved.

Länkar
Hittarps hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Helsingborgs dagblad (betallåst)

// Kansliet
 

Etiketter: herr