Inför IS Halmia Herr - Hittarps IK

Sexpoängsmatch mot serieledarna

Tuffast möjliga uppgift väntar i sista matchen innan uppehållet.

IS Halmia
Herrarna tog en övertygande som viktig seger senast i Gislaved. Efter tre raka matcher utan vinst så fanns det inte utrymme för något annat än tre poäng. Och som dom gjorde det. Även om det förlösande målet till 2-0 lät vänta på sig så var det en fröjd att se den energi och inställning som visades upp. Just dom två orden är nyckelord för hur säsongen ska fortlöpa, för kvalitén finns det ingen som kan ifrågasätta längre. 
Nu väntar obesegrade serieledarna hemma på Örjans vall, matchen har stor betydelse inför fortsättningen även om mycket fortfarande återstår. Vid vinst för Halmia är man blott två poäng efter förstaplatsen när man tar sommarvila. Vid förlust är avståndet hela 8 poäng, en viss skillnad minst sagt. Alla utom Robertino Kljajic (återhämtar sig från hjärnskakning), Zemri Callaku (spelklar efter uppehållet) och Emil Elveroth (får inte ordning på sitt knä och flyttar till Stockholm i augusti) är tillgängliga. Stefan Stojkovic gör sitt sistra framträdande (för den här gången?) innan flytt till Malmö.

Hittarps IK
Den tidigare Helsingborgsduon Christoffer Andersson (sportchef) och Erik Edman (huvudtränare) har fått ordning på plantskolan Hittarp. Med fem raka segrar och makalösa 17-0 i målskillnad så har laget tagit ett fast grepp om förstaplatsen i serien. 7-0, 4-0, 4-0 på dom senaste tre matcherna imponerar, speciellt segern mot Stafsinge där i mitten. Återstår att se hur bra laget faktiskt är, men visst finns det kvalité i truppen, tex i rutinerade Oliver Åkerman som har ett förflutet i bland annat Eskilsminne. Oliver är lagets bästa målskytt med fyra fullträffar hittills, ett efter Halmias Jonatan Eriksson i toppen.
Förra säsongen slutade Hittarp på plats 5 i division 3 sydvästra götaland, ganska långt efter uppflyttade Höganäs och Astrio.

Avspark
Matchen spelas på Örjans vall och avspark är 16.00. Har ni löst entré på damernas match under lördagen så går ni in gratis vid uppvisande av fribiljett.

Länkar
Hittarps hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr