Inför IS Halmia Dam - Ulricehamns IFK

Dubbelmöte med Ulricehamn innan sommaruppehållet

Två matcher återstår innan Halmias damer tar ett välförtjänt sommaruppehåll. Ulricehamn står för motståndet i båda matcherna, den första imorgon på Halmstad Arena IP och returen på tisdag på Lassalyckan i Ulricehamn.

IS Halmia
Laget kommer från en imponerande derbyvinst mot Astrio i veckan. Söndrumslaget besegrades med 4-0 på bortaplan, och det kunde ha blivit ännu större siffror. Efter att Halmia gjorde 2-0 efter en dryg halvtimme så kontrollerar laget händelserna. Förutom fyra mål framåt och intakt nolla bakåt så kan man ta med sig att anfallaren Sofia Voldby gjorde hattrick, vilket är nog så viktigt och förhoppningsvis kan hon konservera formen inför dom två avslutande matcherna.

Huvudtränare Peter Blomqvist säger såhär inför matchen:
- Det är tätt med matcher nu, men vi öser på. Vi älskar att spela match och stämningen är på topp. Hela truppen är ett välmående gäng där alla är hela och friska. Det kommer att bli en tuff match mot ett piggt Ulricehamn.

Ulricehamns IFK
Lördagens gäster är nästjumbo och i stora behov av poäng för att ta sig upp ovanför nedflyttningsstrecket. Med två oavgjorda och tre förluster har man alltså inte vunnit ännu, fem omgångar in i seriespelet. Med sina 8 insläppta mål får man dock anses ganska täta bakåt då dessa sifrror endast överspeglas av dom fem topplagen. Fyra mål framåt är dock näst sämst efter Kentys tre st.
Ebba Fritzon är bästa målskytt med två fullträffar och förra årets möte slutade med seger för IS Halmia med 4-1 på Lassalyckan. Ulricehamn klarade sig då kvar som sista lag, precis ovanför nedflyttningsstrecket.

Avspark
Matchen spelas på Halmstad Arena IP, plan 6 konstgräs. Avspark 13.00. Vid löst entré delas det ut fribiljetter till herrarnas match på Örjans vall kl 16.00. Det är båda lagens sista hemmamatcher innan uppehållet så passa på att se två matcher för priset av en! 

Länkar
Ulricehamns hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: dam