Inför BK Astrio - IS Halmia Dam

Derbydags!

Det är tätt mellan matcherna just nu, idag vankas det derby på Söndrums IP. Halmia vill haka på toppen efter förlusten senast, medans Astrio jagar poäng för att ta sig längre ifrån nedflyttningsstrecket.

BK Astrio
Uppflyttade Astrio har inlett seriespelet med 1 vinst och 3 förluster. Laget tog en imponerande vinst hemma på Söndrums IP när man besegrade topptippade Mariebo på 5-4 i mitten på juni. Därefter har det dock blivit två raka förluster via 1-5 borta mot Göteborg och 0-5 hemma mot Qviding senast. Laget är ungt och talangfullt och växer mer och mer in i Div1-kostymen. Det är ändå ett ganska stort steg från division 2 till 1, det ska man vara väl medveten om.

IS Halmia
Halmia vill nog fortast möjligt hoppa upp på vinnartåget igen efter förlusten senast mot Värnamo. Trots en spelmässigt bra insats så lyckades man inte få hål på hemmalaget, trots en rad bra målchanser. Nu behövs tre poäng för att haka på Bergdalen och Göteborg i tabelltoppen.

Huvudtränare Peter Blomqvist säger såhär inför matchen:
- Kul med derby, men egentligen är det en match som alla andra. Det kommer att bli tufft och vi måste prestera och vara disciplinerade för att vinna. Vi kommer att vara tunga att möta och svåra att slå, men motståndarna har vassa vapen som vi måste se upp med. Om vi spelar som vi vill och kan, med fart på bollen och disciplin bakåt så ska vi kunna hantera matchen.

Avspark
Ikväll 30/6 kl 19.00 på Söndrums IP. Matchen är slutsåld men går att se live via Hallandsposten.se

Länkar
Astrios hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet

Etiketter: dam