Gislaveds IS - IS Halmia Herr 0-3 (0-1)

Ryttarvallen, Gislaved. Foto: IS Halmia Ryttarvallen, Gislaved. Foto: IS Halmia

Övertygande seger med mersmak

Halmias herrar reste ånyo inåt landet när det helröda Gislaveds IS stod för motståndet. Efter en gedigen insats med mängder av målchanser så kunde Halmia till slut stänga butiken med sitt mål till 2-0 i den andra halvleken.

Första halvlek
Halmia sätter gasen i botten från start och trycker direkt ner hemmalaget som får ägna sig åt försvarsspel.
5' Djupledsboll till Isak Petersson som är stark i duell med försvarare och får iväg ett avslut som målvakt parerar.
9' Underbar passning av Alexander Arvidsson ut till Rasmus Bengtsson, Rasmus tar sig förbi sin försvarare och lyckas trots en tackling få iväg ett inspel mot bortre där Halmian tyvärr vinkas av för offside när han trycker in bollen i nät.
10' Ny läckerbit av Arvidsson som friställer Isak i mitten, Isak lobbar utrusande målvakt och får samtidigt en rejäl smäll samtidigt som bollen tyvärr studsar strax utanför stolpen.
12' Gislaved sticker emellan med en kontring men inspelet i straffområdet misslyckas. 
19' Halmia vinner boll högt, Isak avslutar med högern strax utanför stolpen
22' Misstag i Halmiaförsvaret men avslutet rakt på Jimmie Hagslätt
31' Nytt läge Gislaved efter frispark som studsar runt i/kring Halmias straffområde, rensas till slut iväg
32' Halmia tar ledningen med 1-0 sedan Jonatan Eriksson kommit loss till höger i straffområdet och hittar inspel till Isak Petersson som skickar in ledningsmålet från nära håll.
38' Isak igenom till vänster, inspel mot bortre men bollen rensas undan precis utanför stolpen
39' Misstag i Halmiaförsvaret fristället Gislavedspelare, Jimmie kommer ut bra och räddar till hörna
43' Jonatan löper igenom hemmaförsvaret, petar bollen förbi utrusande målvakt men kommer ur vinkel, inspelet i straffområdet smiter precis bakom framrusande Halmiaspelare
45' Erik Ferman drar iväg på äventyr från sin högerbacksposition, dribblar sig igenom både en, två, tre spelare innan inspel som tyvärr inte förvaltas framför mål.

Andra halvlek
54' Ferman passar Oskar Törnfeldt som hittar inspel framför mål, bra läge men ingen är het nog
ca 60' Lite mer Gislaved som testar avslut vid tre tillfällen, två avslut blir strumprullare utanför men det tredje räddar Jimmie till hörna.
70' Halmia utökar till 2-0. Ferman skickar in en fin hörna som Adrian Hallsö hoppar upp och mycket elegant skarvar in.
74' Marcus Jönsson vinner boll högt, avancerar och avslutar men målvakten parerar
80' Matchens delikatess. Halmia har lekstuga med Gislaveds försvar i ett mycket vackert anfall på högerkanten. Oliver Hansson spelar in till Ola Lindh som klackar fram bollen till Ferman som löpt in i straffområdet från sin högerbacksposition, Ferman blir nersparkad och straffen är given.
81' Halmia utökar till 3-0. Isak Petersson gör sitt andra för dagen när han stänker dit straffen.

Summering
En riktigt bra match i 90 minuter av samtliga. Förutom målen skapar man mängder med chanser varav 4-5 st får gå under rubriken målchanser. Det enda negativa är att det dröjer så länge innan man stänger matchen med sitt 2-0. I sanningens namn borde matchen varit avgjord redan i halvtid men så länge det bara står 1-0 så är det fortfarande match och en felstuds senare kan det vara kvitterat.

Jimmie gör det riktigt bra när han efter många sysslolösa minuter testas av hemmalaget. Ytterbackarna Ferman och Rasmus gör en riktigt bra match, inte minst offensivt där man fyller på och skapar oreda för hemmalaget.
Mittbackarna Adrian och Erik Pålsson är nära att göra ett varsitt nickmål på hörna, men Pålsson fick se sin nick gå strax över. Dessutom vinner man i stort sett samtliga dueller i eget straffområde och är passningssäkra i uppspelen.
Kristoffer Thydell och Arvidsson är otroligt jobbiga att möta på centralt mittfält, det smäller rejält från inte minst Thydell som nog gav hemmalaget mardrömmar, dessutom har man en passningsfot av rang i Arvidsson som gjorde sin första match från start på flera år innan han med kramp i båda benen fick byta efter dryga 60 minuter.
Marcus är ständigt spelbar i sin position mellan motståndarnas mittfält och försvar, ligger och lurar och skapar oreda med sina avslut och instick.
Yttrarna Oskar och Isak gör båda en riktigt bra insats ich ligger bakom det mesta offensivt, med styrka, snabbhet och teknik så löper man sönder backlinjen gång på gång.
Jonatan Eriksson får nöja sig med en assist denna kväll, men det finns bud på så mycket mer och så länge han löper och skapar chanser så kommer målen att trilla dit, otroligt jobbig att möta med sin fysik och målfarlighet.

Det som nästan imponerar minst lika mycket är vilken kvalité vi har på bänken i år. När Arvidsson har kramp och firma Oskar/Jonatan har sprungit sig trötta så skickar man in Kenan Covrk och duon Oliver Hansson/Ola Lindh. Alla tre gör det otroligt bra och bidrar med precis det dom ska, där Ola Lindh dessutom fick hoppa in som central anfallare, men den mannen kan iofs spela på alla positioner.... Andreas Åström byter sedan av Pålsson som mittback och agerar tryggt när nollan hålls intakt bakåt.

Nästa match
Redan på lördag är det match igen, den sista innan en månads långt sommaruppehåll. Serieledande Hittarp med 5 raka segrar och 17-0 (!) i målskillnad kommer till Örjans vall. Avspark 16.00. Det blir en härlig utmaning som ni inte vill missa.

Målen
32' 0-1 Isak Petersson (Jonatan Eriksson)
70' 0-2 Adrian Hallsö (Erik Ferman)
81' 0-3 Isak Petersson (straff ordnad av Erik Ferman)

Länkar
Gislaveds hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Värnamo Nyheter (betallåst)

// Kansliet
 

Etiketter: herr