Inför Gislaveds IS - IS Halmia Herr

Två matcher återstår innan uppehållet

Efter debaclet senast mot Stafsinge har Halmias herrar satt sig i en jobbig sits inför fortsättningen. Målsättningen är serieseger och med tanke på att inget kval genomförs i år så är det bara förstaplatsen som räknas, ingenting annat. Men då krävs en helt annan inställning än dom två senaste matcherna.

Gislaved
Smålänningarna har inlett seriespelet med 1 vinst och 3 oavgjorda. Vinsten kom hemma mot Råå (2-1) och i senaste matchen spelade man 1-1 borta mot Högaborg sedan Gislaveds Abdikariin Daauud Axmed kvitterat i den 86e minuten. Ifjol fick Gislaved kvala sig kvar i division 3, ett kval man vann efter att ha besegrat Alets IK mef 5-2 i den avgörande matchen. Bästa målskytten i seriespelet hette då Zoran Sredojevic och gjorde 8 av lagets sexton mål. Zoran är dock mållös efter fyra omgångar i år.

Halmia
Förhoppningsvis har man både pratat igenom och sedermera förträngt insatsen senast mot Stafsinge. Det var en genomklappning som saknar motstycke där Halmia sköljde över hemmalaget första halvtimmen, dock utan att göra det där viktiga i fotboll, nämligen mål. Istället är det Stafsinge som gör 1-0 när en Halmian halkar och friställer hemmalagets anfallare. Men det är när 2-0 kommer i början på andra halvlek som det stora raset inträffar. Från att ha varit totalt överlägsna till att bli totalt förnedrade, upp som en sol, ner som en pannkaka.
Hittarp gjorde processen kort med Stafsinge i torsdags och har inlett serien med fyra raka segrar och makalösa 13-0 (!) i målskillnad. Detta Hittarp är dessutom sista anhalten på vårserien när Skåningarna besöker Örjans vall nu på lördag, men först ska Gislaved läggas till handlingarna.
Erik Pålsson har problem med ena knät och Stefan Stojkovic har fått jobb i Malmö och kommer inte att finnas med  i truppen till denna match eller efter uppehållet. Sedan tidigare är Zemri Callaku, Robertino Kljajic och Emil Elveroth ej tillgängliga.

Avspark
Tisdag 29/6 kl 18.00 (ny avsparkstid!) på Ryttarvallen, Gislaved. Max 100 personer i publiken.

Länkar
Gislaveds hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten
 
Etiketter: herr