Inför IFK Värnamo - IS Halmia Dam

Tuff bortamatch när fjärde raka segern jagas

Halmias damer ångar på i serieledningen, men skuggas närmst av Göteborgs DFF och Bergdalens IK som just nu ser ut som främsta utmanarna till seriesegern. 

IFK Värnamo
Småländskorna med tidigare Halmianen Amela Basic i laget har inlett seriespelet med en vinst, en oavgjord och en förlust. Senast blev det 1-1 hemma mot Ulricehamn, dessförinnan vinst borta mot Nittorp (3-1) och förlust i premiären hemma mot Husqarna (0-3). Sefika Muratovic har gjort två av lagets fyra mål hittills. Förra säsongen slutade man på en 6e plats i tabellen, ganska långt ifrån topplagen men också med god marginal ner till botten. Fanny Holmberg var då lagets bästa målgörare med fyra mål, ett före tidigare nämnda Sefika Muratovic.

IS Halmia
Kommer till matchen med gott om självfötroende efter den fina inledningen på seriespelet. Har ännu inte riktigt satts på ordentligt prov även om man fick en tung inledning på bortamatchen mot Husqvarna. Tjejerna är otroligt spelglada och verkar orka hur mycket som helst, sen gör det inte saken sämre att man har kvalité även på bänken och det är väl en av flera förklaringar till varför man i andra halvlek gasar ifrån motståndet.
Tjejerna är unga och utvecklas fortfarande, och det enda man inledningsvis kan anmärka på är väl effektiviteten, något som behöver filas på inför tuffare uppgifter längre fram.Alla spelare är matchklara och det återstår att se hur huvudtränare Peter Blomqvist formerar söndagens lag.

När lagen möttes ifjol vann Halmia med 2-0 på bortaplan efter mål av Sofia Voldby och Fanny Kristiansson Ronnstam.

Avspark
Söndag 27/6 kl 17.00 på Finnvedsvallen, Värnamo. Matchen sänds via webben, länk nedan.

Länkar:
IFK Värnamo
Tabell och spelschema Division 1 Mellersta Götaland
Livestreaming

// Kansliet
 

Etiketter: dam