Lägesrapport IS Halmia Ungdom

IS Halmia U16. Foto: Edeline Marta IS Halmia U16. Foto: Edeline Marta

En fortsatt stark ungdomsverksamhet

Sommaruppehållet närmar sig, och vad passar väl bättre då än att se tillbaka på hur det har gått för våra ungdomslag under säsongens första månader.

Vi börjar nedifrån och arbetar oss upp i åldrarna:
 

  • IS Halmia Fotbollskul pojk (födda 2014-2016)
Ny grupp som startades upp i april. Haft 9 träningar inomhus i Andersbergshallen. Mycket lek och ett första steg in i Halmiafamiljen. 8-10 spelare på pappret och just nu sommarlediga.
Ansvariga: Lejla Rashiti, Lendrit Rashiti
  • IS Halmia Fotbollskul flick (födda 2012-2014)
Halmias enda flicklag startades i april och har redan vuxit sig starka med 10-12 trogna spelare som utvecklas i rask takt. Just nu sommarlediga men startar igen när skolorna drar igång igen.
Asnvariga: Christoffer Andreasson, Hentry Lindeman 
  • P2010/11
Ett härligt gäng på drygt 20 spelare där flertalet har varit med sedan starten i Fotbollslekis. Spelar sina seriematcher i division 14 där senaste matchen spelades i helgen mot HGH. Har nu uppehåll i seriespelet inför hösten och tanken är att då ställa upp med två lag i seriespel. 
Ansvariga: Hentry Lindeman, Driton Bu
  • U13 (födda 2008)
Ca 20 spelare som spelar sina seriematcher i division 10. Har bland annat besegrat VGLT och Snöstorp Nyhem under våren. Har två seriematcher kvar innan sommarledighet. Lånar frekvent upp spelare till vårt U14 och deras seriesppel i division 9.
Ansvariga: Dejan Arandjelovic, Al Capon Sultan
  • U14 (födda 2007)
Ca 20 spelare som spelar seriematcher i både division 8 och 9. Division 9 vann man överlägset efter fyra raka vinster och galna 35-5 i målskillnad. Då ska man även ha i åtanke att laget frekvent lånar spelare underifrån från U13 till denna serien.
I division 8 gör man upp med Centern om seriesegern, en match återstår och båda lagen ligger på samma poäng i dagsläget. Har under säsongen imponerat med idel vinster fram till förlusten mot just Centern den gågna helgen. Laget hjälper även U15 med spelare till deras matcher i division 7.
Ansvariga: Mattias Dymne, Sara Klinthammar, Fredrik Svensson
  • U15 (födda 2006)
Ca 20 spelare med två lag i seriespel, dels i division 6, men också i division 7. Efter en lite tung start i division 7 så har man nu tre raka vinster och imponerande 19-1 i målskillnad på dessa tre matcher. Har en match kvar i vårens seriespel, imorgon borta mot Snöstorp Nyhem.
I division 6 går det lite tyngre med tre raka förluster i bagaget, men matcherna är utvecklande och man ska komma ihåg att serien är en Hallandsserie med riktigt bra motstånd.
Ansvariga: Andreas Sjöqvist, Niclas Carlson
  • U16 (födda 2005)
Vårt äldsta ungdomslag med nästa generation A-lagsspelare? Ca 18 spelare i truppen och just nu serieledare i division 4. Har en match kvar innan uppehåll när man möter serietrean Kullavik hemma 29/6 på Halmstad Arena IP. Laget ser riktigt spännande ut och ska bli kul att följa i höst.
Ansvariga: Michael Baggner, Fredrik Theorin

Vi kanske inte har flest ungdomsspelare, däremot ser vi till att dom vi har får bästa möjliga utbildning på vägen. Och utan alla duktiga och engagerade ledare vore det inte möjligt, tack!

// Kansliet
 
Etiketter: ungdom