IS Halmia Dam - Nittorps IK 4-1 (1-1)

Tredje raka segern

Halmias damer tog en ny imponerande vinst och ångar på i tabelltoppen. Trots oavgjort i halvtid kändes det aldrig oroligt och i andra halvlek drog hemmalaget ifrån i hettan.

Första halvlek
I nästan 30-gradig värme satte Halmia gasen i botten från start. Ledningsmålet kom redan i den 10e minuten när Sandra Holm utnyttjar ett inspel från höger genom att dribbla bort två försvarare innan hon placerar in 1-0. Påhejade av tränare Peter Blomqvist fortsätter Halmia att ösa på men bortalagets duktiga målvakt håller kvar Nittorp i matchen.
Med knappa halvtimmen spelat så kommer kvitteringen till 1-1 som en blixt från klar himmel. Ett slarvigt tillbakaspel friställer Nittorps anfallare som gör det enkelt när hon lyfter bollen över Cornelia Jarving. Med lite otur hade Nittorp även kunnat ta ledningen bara två minuter senare, men stolpen räddar Halmia denna gång efter nytt försvarsmisstag.
Halmia viker dock inte ner sig utan fortsätter att skapa lägen framåt, men är inte målvakten ivägen så är det utespelare som rensar Elin Hanssons avslut på mållinjen.

1-1 i halvtid speglar inte matchen, det är Halmia som haft 6-7 bra lägen medans Nittorp får jaga otroligt mycket boll i värmen på konstgräset. Redan i slutet av första halvlek så började flera av gästernas spelare att krokna, kan Halmia bara hålla uppe tempot så ska det här ordna sig.

Andra halvlek
Hemmalaget startar offensivt och både Sofia Voldby och Elin har lägen att ge Halmia ledningen. I den 56e minuten kommer 2-1 till slut. Målvakten räddar återigen ett avslut, men inbytta Tuva Persson har följt med upp från sin vänsterbacksplats och slår in returen.
Det skulle bli det matchavgörande målet, för efter 2-1 orkar inte Nittorp att mobilisera kraft nog för att skapa några farligheter. Istället är det Halmia som utökar till både 3-1 (Elin i 63e minuten) och 4-1 (Isa Rönneblad i 90e minuten).

En väl genomförd match i stekande sol. Några kostsamma defensiva misstag men i övrigt är det Halmia som styr och ställer och vinner till slut komfortabelt. Det känns som att man är riktigt bra tränade och orkar mycket mer än sina motståndare hittills, i samtliga tre seriematcher hittills så har man lagt i en extra växel i andra halvlek och sedan malt ner motståndet. Idag hade man dessutom ett rejält sparkapital på bänken hela matchen i Nesrin Akgun (vilades).

Publik
56

Målen
1-0 Sandra Holm (Elin Hansson?)
1-1
2-1 Tuva Persson (Sofia Voldby)
3-1 Elin Hansson (Alva Johansson)
4-1 Isa Rönneblad (Evelina Brag)

Nästa match
Söndag 27/6 kl 17.00 borta mot IFK Värnamo på Finnvedsvallen.

Länkar:
Nittorps IK
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Ulricehamns tidning (betallåst)
Borås tidning (betallåst)

// Kansliet
 

Etiketter: dam