Stafsinge IF - IS Halmia Herr 5-0 (1-0)

Från totalt överlägsna till total förnedring

Första halvlek
Halmia sköljer över hemmalaget från start, man kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg, inte minst på vänsterkanten. I den 4e minuten slår Marcus Jönsson en vacker crossboll ut till Rasmus Bengtsson som lyfter bollen över målvakten men strax utanför bortre stolpe.
I den 6e minuten får Oskar Törnfeldt bollen i djupled, men målvakten räddar.
Minuten senare spelar Rasmus in bollen till Oskar som skickar in bollen framför mål men hemmalaget rensar undan framför mållinjen.
Isak Petersson dribblar sig igenom i minut 22, blir ordentligt nergjord i straffområdet, dock utan åtgärd från den för dagen mycket ojämna domaren (som för övrigt inte kan lastas för resutlatet bör tilläggas). 
Hemmalaget har sitt första riktiga anfall i den 24e minuten, man vinner ett motlägg på mittplan och kommer senare igenom till höger i straffområdet. Inspel mot bortre stolpen men ingen medspelare i närheten som kan trycka dit den.
Sen händer det som troligen får hela matchen att vända, efter en djupledsboll så halkar en Halmian vilket friställer Stafsingespelare som ensam med Jimmie Hagslätt rullar in 1-0 i den 32a minuten.
Jimmie gör sedan en mycket vass räddning nere vid ena stolproten sedan hemmalaget fått frispark några minuter före halvtid.

Andra halvlek
Från att ha varit totalt överlägsna första 25 minuterna så tappar Halmia precis allt efter Stafsinges ledningsmål. Det blir stressat, nervöst och allmänt rörigt. Istället är det hemmalaget som utnyttar sina kvalitéer och gör 2-0 och 3-0 inom loppet av två minuter i inledningen av halvleken.
Därefter är det uppgivet och ett mentalt sargat Halmia som uppträder håglöst.
Trots försök till forcering så klarar man inte av att skapa mer än två halvchanser, istället är det Stafsinge som vrider åt kniven i ryggen med både 4-0 och 5-0 på tilläggstid.

Vad är det som händer?! Detta Halmia som hade lekstuga med Astrio, Anderstorp och under perioder både mot Eskilsminne och idag mot Stafsinge. Är det kvarlevor från fjolåret som dyker upp i motgång, eller är man inte mentalt förberedda på division 3? Det finns mycket att fundera på, den saken är säker.

Tre omgångar och redan fem poäng efter. Två matcher återstår innan en månads sommarvila, där nästa match är borta mot Gislaved om elva dagar.

Målen
1-0
2-0
3-0
4-0
5-0

Nästa match
Borta mot Gislaveds IS tisdag 29/6 kl 19.00 på Ryttarvallen.

Länkar:
Stafsinges hemsida
Tabell och spelschema Division 3 Sydvästra Götaland
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr