Inför IS Halmia Dam - Nittorps IK

Halmia jagar tredje raka

Våra rödvita tjejer har fått en smakstart på årets seriespel och placerar sig i ensam serieledning efter två raka vinster och fina 8-2 i målskillnad. 

IS Halmia
Hemmalaget kommer fullpumpade med självförtroende efter den fina inledningen på seriespelet. Inte bara resultaten har gått tjejernas väg utan det är ett underhållande och spelskickligt lag som löper sönder sina motståndare. Noterbart är att Tilda Boquist och Evelina Brag lånades ut till Snöstorp Nyhem under onsdagskvällen borta mot Åsa. Båda två fick beröm från ledarna i SNFF och Evelina visade att målformen sitter i, hon gjorde fyra raka mål och vände underläge 1-3 till vinst 5-3. Dessvärre fick hon en smäll på fotleden i samband med sitt andra mål, återstår att se om hon är i speldugligt skick till lördag. Alva Johansson närmar sig comeback och går för fullt under torsdagsträningen.

Nittorps IK
Gästerna inledde med seger (2-1) borta mot Ulricehamn, för att i hemmapremiären förlora mot IFK Värnamo (1-3). Förra årets skyttedrottning Klara Lindberg har lämnat och det återstår att se vem som tar hennes plats som den naturliga målskytten. Hittills har laget gjort tre mål i seriespelet och det är tre olika spelare som noterats för varsin balja. Förra säsongen slutade man på en 5e plats i serien med fyra vinster, tre oavgjorda och fyra förluster.

Lagen möttes i näst sista omgången ifjol och matchen slutade 2-2 på Halmstad Arena efter att Halmia först tappat 1-0 till 1-2 och sedan kvitterat i slutskedet genom Evelina Brag.

Avspark
Lördag 19/6 kl 13.00 på Skedalaheds konstgräs. Pga rådande restriktioner får vi ta in max 100 åskådare.

Länkar
Nittorps hemsida
Tabell och spelschema Division 1 Mellersta Götaland
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: dam