IS Halmia Herr - Eskilsminne IF 2-3 (1-2)

Sent baklängesmål gav respass i cupen

Eskilsminne kvalificerar sig för svenska cupens andra omgång trots att Halmia sköljde över motståndarna under stora delar av andra halvlek.

Första halvlek
Blytung start sedan Eskilsminne via en djupledsboll rullar in 0-1 redan i matchens andra minut. Halmia hämtar sig ganska kvickt och ser ut att fungera betydligt bättre än i torsdags, inte minst i uppspelen där gästerna sätts på prov.
Båda lagen har sedan två chanser vardera innan halvtimmen är passerad, Halmias chanser kommer båda efter inspel från höger men Oskar Törnfeldt och Oliver Hansson har inte marginalerna med sig när man från nära håll försöker stöta in kvitteringen.
Det skulle dock komma en kvittering, detta i den 33e minuten när Jonatan skickar in bollen från höger, bollen går lite väl nära målvakten när Halmianerna kommer löpandes men en Eskilspelare kastar sig för att styra bort bollen som istället går in i eget mål, 1-1.
När klockan börjar närma sig halvtid så kommer det psykologiskt tunga baklängesmålet till 1-2. I minut 44 skickar Eskilsminne iväg ett skruvat inlägg från höger, vid bortre stolpen står en friställd medspelare som skickar in ledningsmålet bakom Jimmie Hagslätt.

Mål i baken efter två minuter, och mål i baken med två minuter kvar, tungt värre trots en spelmässigt godkänd halvlek som förtjänade minst oavgjort.

Andra halvlek
Halmianerna kommer ut piggt i andra halvlek och trycker ner gästerna längre och längre ner i plan. Eskilsminne har förvisso ett halvfarligt skott utifrån i den 50e minuten, men utöver det så är det Halmia som trycker på framåt. 
Kvitteringen till 2-2 kommer därför inte helt oväntat i den 54e minuten. Det är Oliver Bryneus som startar anfallet när han från vänster bryter in, väggspelar med Jonatan Eriksson och serverar Oskar som med ett hårt pressat avslut skickar in bollen under målvakten.
Samma Oskar har sedan ett bra läge på nick, men han får ingen kraft i avslutet. Jonatan får sedan en underbar boll serverad av Kenan Covrk i djupet, tyärr sticker bollen iväg lite vid första touchen och målvakten hinner ut och parera friläget när Jonatan försöker runda honom i den 63e minuten.
Gästerna smiter emellan med ett avslut tätt utanför i den 77e, men det är Kenan som kommer närmst ett eventuellt segermål när hans kanonskott utifrån seglar upp mot målvaktens högra kryss, tyvärr för Kenan och Halmia så tar avslutet i underkant av ribban och på returen får inte Andreas Åström ordning på avslutet när klockan har tickat upp till 85 minuter.
Halmias offensiv avtar lite sista minuterna och det är istället Eskilsminne som först avslutar rakt i bröstet på Jimmie, för att sedan i den 90e minuten mycket elegant skarvar in 2-3 efter inspel från vänster. 

Ännu ett mål i slutminuterna alltså, och cupäventyret är över för denna gång. Trots den sena förlusten så var matchen ett stort steg i rätt riktning och många spelare fick värdefulla minuter i benen. Fokus ligger på seriespelet där vi SKA tillbaka till division 2 fortast möjligt, punkt.

Noterbart är att den egna produkten Adam Frånberg gjorde tävlingsdebut på bänken. Just denna gång blev det ingen speltid men får ändå ses som ett gott betyg till Adam och Halmias juniorverksamhet.

Nästa match är redan på torsdag 17/6 då Halmia tar minibussarna norrut för seriematch mot serieledarna Stafsinge. Avspark 19.00 på Stafsinge IP, Hallandsposten sänder i samarbete med Hallands Nyheter.

Publik
153

Målen
0-1
1-1 Självmål
1-2
2-2 Oskar Törnfeldt (Oliver Bryneus)
2-3

Länkar
Eskilsminnes hemsida
Spelschema Svenska Cupen omgång 1
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr