Inför IS Halmia Herr - Eskilsminne IF

Oviss cupmatch med potentiellt allsvenskt motstånd i potten

Med match igen på torsdag, och intensivt schema även för gästerna så kan vi nog räkna med en del rotation i dom båda lagen. Och hur återhämtar sig Halmia från torsdagens prestation?

IS Halmia
Ja hemmapremiären blev väl inte riktigt vad vi hade hoppats på. Halmia hade stora problem med inte minst uppspelen, och har man problem så tidigt i plan så blir även resten av anfallsspelet lidande. Spelare och ledare var givetvis besvikna efter prestationen och har pratat sig samman under helgen för att hitta lösningar inför fortsättningen. Ikväll lär det bli stor rotation i laget där Oliver Brynéus och Oliver Hansson lär få chansen från start, Hansson som gjorde ett bra inhopp senast ska bli extra spännande att se från start. Även Kenan Covrk, Alexander Arvidsson och Andreas Åström kommer att få mycket speltid, och det är minst sagt duktiga "reserver" som får chansen att visa upp sig. Utöver Robertino Kljajic (hjärnskakning), Zemri Callaku (knä) och Emil Elveroth (knä) så saknas även Stefan Stojkovic pga sjukdom.

Eskilsminne IF
"Eskils" under ledning av tidigare Halmianen Patrik Ingelsten har inlett årets seriespel med 1 vinst och 2 oavgjorda. Vinsten kom borta mot BK Astrio i onsdags, givetvis med Anders Wallin på plats för att scouta dagens motstånd. Eskils ramlade ur division 1 ifjol och är en av förhandsfavoriterna till seriesegern i division 2 västra götaland. Man är dock redan fyra poäng efter både Ängelholm och Onsala som startat med tre raka segrar, och skadan på rutinerade skyttekungen Emil Åberg var inte vad Mr Ingelsten hade hoppats på. Även Eskils har ett tight spelschema och lär rotera en hel del. Blott 16-åriga Hampus Stoltz har gjort mål i två raka seriematcher och är en stor talang som definitivt har större klubbars ögon på sig.

Avspark
Tisdag 15/6 kl 19.00 på Örjans vall. 

Länkar
Eskilsminnes hemsida
Tabell och spelschema IS Halmia
Tabell och spelschema Eskilsminne IF
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr