Husqvarna FF - IS Halmia Dam 1-3 (1-0)

Andra raka och fortsatt serieledning

Halmias damer vände underläge 0-1 i paus till seger 3-1, därmed befäste man sin position som serieledare och fick en behaglig hemresa under söndagseftermiddagen.

Hemmalaget Husqvarna fick bästa möjliga start och gjorde 1-0 redan i den tredje matchminuten. Målet kom till efter att domaren fått bollen på sig, på efterföljande nedsläpp skickar Husqvarna iväg en långboll som Halmia inte riktigt är med på och ledning för hemmalaget är ett faktum.
Uppförsbacke direkt alltså, men Halmia repar mod och fortsätter trumma på enligt matchplan.
Trots att 1-0 står sig till paus så är matchbilden positiv för bortalaget. Efter 20-25 minuter tar Halmia ett rejält grepp om matchen och borde i ärlighetens namn ha åtminstone kvitterat innan halvtidsvilan.

Trots underläge så är det positiva tongångar inför andra halvlek. Fortsätt enligt matchplan så kommer vi att lösa det här. Och mycket riktigt, i andra halvleks andra minut så kommer kvitteringen. Den alltid lika pigga och i paus inbytta Evelina Brag låg bakom kvitteringen som Nesrin Akgun trycker in.
Efter kvitteringen får Halmia än mer blodad tand och öser målmedvetet på framåt, och inte helt oväntat så kommer även ledningsmålet, detta i den 67e minuten. Evelina Brag är det som skickar in 2-1 och knappa tio minuter senare fastställer Moa Jönsson resultatet till seger 3-1.

En stark insats där laget testades mentalt efter den jobbiga inledningen. Det verkar dock krävas mer än ett tidigt baklängesmål för att få det här gänget på fall, istället trummar man bara på och sakta maler ner motståndet för andra matchen irad. 

Målen
1-0
1-1 Nesrin Akgun
1-2 Evelina Brag
1-3 Moa Jönsson

Nästa match är nu på lördag 19/6 då Nittorp kommer på besök till Skedalahed, avspark 13.00.

Länkar:
Husqvarnas hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Jönköpingsposten (betallåst)

// Kansliet
 

Etiketter: dam