IS Halmia Herr - Waggeryds IK 1-1 (1-0)

Gick inte att känna igen hemmalaget

Ja det var en märklig kväll på Örjans vall denna underbara junidag. Solen strålade och gräsmattan var bland det bästa vi skådat på länge. Men vad hände egentligen på planen?

Det Halmia som imponerat så på träning, i träningsmatchen mot Astrio och i krossen mot Anderstorp var som bortblåst. Var det underskattning? Nerver? Oavsett anledning så var det i princip INGENTING som fungerade, varken uppspel, rörelse, energi, press eller avslut.

Vi började ana oro redan inledningsvis, med knappat kvarten spelat så märks det tydligt hur svårt Halmia har att få igång sitt spel, det saknas tempo och energimässigt känns det krampaktigt. Men så blixtrar hemmalaget till, Marcus Jönsson spelar vackert fram Jonatan Eriksson i djupled och en kroppsfint senare så rundar Jonatan målvakten och rullar in 1-0 i den 19e minuten.
Då trodde man kanske att det "lossnade", men tyvärr blev det inte mycket bättre efter målet. Halmia skapar 2-3 bra anfall under första 45 minuterna, ett rejält underbetyg till vårt anfallsspel.

Andra halvlek då? Släppte det månne i paus? Några hyfsade minuter är det inledningsvis, där gästerna nästan rensar bollen i egen kasse. Men mycket mer än så händer faktiskt inte offensivt förrän sista fem minuterna. Istället är det Waggeryd som skapar dom bästa chanserna, och i den 54e minuten kommer 1-1 sedan en Waggerydsspelare utnyttjat ett Halmiamisstag och retfullt enkelt rullar in kvitteringen. Bortsett från Oliver Hanssons fina avslut i den 85e minuten som målvakten gör en bra räddning på så är det i ärlighetens namn inte långt ifrån 1-2 på resultattavlan. Jimmie Hagslätt gör både en och två kanonräddningar och sett till skapade målchanser så ska vi vara nöjda med en poäng. 

Gästerna gör det bra, kämpar och sliter som djur. Men vad hände egentligen med Halmia? Anders Wallin har en del att fundera på inför tisdagens match i Svenska Cupen mot Eskilsminne, nu gäller det att hoppa upp på hästen fortast möjligt igen. En gång är ingen gång, förhoppningsvis är årets plattmatch redan avverkad. Nu lyfter vi igen!

Publik
280 st

Målen
1-0 Jonatan Eriksson (Marcus Jönsson)
1-1

Nästa match är nu på tisdg 15/6 kl 19.00 då man tar sig an Eskilsminne i Svenska Cupen på Örjans vall.

Länkar:
Waggeryds hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr