Inför IS Halmia Dam - BK Kenty

Seriepremiär på "hemmaplan"!

Längtan är över, nu drar det igång!

Halmia gjorde som så många andra lag och tryckte in en träningsmatch i veckan. Matchen borta mot divisionskollegan Laholm slutade 2-2 efter en spelmässigt bra prestation, men där udden saknades i sista tredjedelen. Det är i dom båda staffområdena som matcherna avgörs och där har garanterat huvudtränare Peter Blomqvist slipat på vissa detaljer inför matchen. 

Lördagens gäster BK Kenty är hemmahörande i Linköping. Kenty är en anrik förening som bland annat spelat tre säsonger i Damallsvenskan (-98, 00, 02). Laget är nykomlingar i division 1 efter att i överlägsen stil vunnit sin div2.-serie ifjol. På dom elva spelade matcherna tog man tio vinster och spelade en oavgjort. Målskillnaden skrevs till 49-13 där merparten av målen producerades av Maria Aronsson (16) samt Amanda Samuelsson (15). Båda två är kvar i föreningen och lär bli något att bita i för Halmias mittbackar.

Hur ser då huvudtränare Peter Blomqvist på premiärveckan?

Matchen mot Laholm var första matchen på 8 månader, hur var det att äntligen få coacha ditt lag i matchspel igen?
- Det var en efterlängtad och fantastisk känsla. 

Vad tar ni med er från Laholmsmatchen? positivt som negativt
- Vi är tunga att möta. Vårt spel sitter. Men det negativa är att vi inte vinner en match som vi borde vunnit. Men finns ingen oro. Laholm är starka och sliter oerhört för att vara ett div 1 lag. Deras uppoffring framför eget mål är det hög klass på. Vi skapade målchanser och då kommer vi i längden att vinna med. Sen får vi lära oss av målen vi släppte in. 

Hur viktigt är det att få en bra start med tre poäng inför fortsättningen?
- Vi har potential att vara ett topplag i år igen och kanske till och med vinna serien, men för det krävs det att vi kommer rätt in i serien. Det finns många bra lag och då gäller det att känna att man har självförtroendet och flytet. Med det kommer också det lilla extra i avgörande lägen som kommer vara viktig. 

Hur ser du på årets betydligt bredare (och spetsigare) trupp?
- Truppen och 11:an är den bästa jag haft hittills i Halmia Dam. 

Vilka spelare i befintliga truppen är otillgängliga inför matchen pga skador/sjukdom?
- Alva Johansson är inte användbar på lördag men övriga 23 är det. Hon har känning i baksida lår. 

Tack för det Peter, och stort lycka till i lördagens premiär.

Avspark lördag 5/6 kl 13.00 på Skedalaheds konstgräs. Inträde 80 kr. Entrén öppnar 12.15 och max 100 åskådare släpps in. Halvtids- och slutresultat kommer på facebook, sedan ett längre matchreportage under helgen här på hemsidan.

Länkar:
BK Kenty
Tabell och spelschema
Hallandsposten
 

Etiketter: dam