Inför Anderstorps IF - IS Halmia Herr

Seriepremiär!

Som vi har längtat, nu är dagen äntligen här.

Dagens premiärmotståndare slutade 2020 på en 8e plats i Div3 Sydvästra Götaland, samma serie som vi nu tillhör och BK Astrio tillhörde ifjol. Med 5 vinster, 0 oavgjorda, 6 förluster och -14 i målskillnad så klarade man sig kvar med marginal, men samtidigt var man långt ifrån tätstriden. Mest anmärkningsvärda resutlatet kom i sista omgången i oktober, detta då man förlorade med hela 1-9 mot redan nedflyttningsklara IFK Fjärås. Behar Ferizi och Mirson Hashani var lagets bästa målgörare under säsongen, duon gjorde 15 (8+7) mål av lagets totala 25. Behar har dock lämnat för spel i division 5, Mirson verkar inte heller vara kvar i föreningen om man utgår från deras trupp på hemsidan.

IS Halmia kommer till matchen med ett rejäl dos självförtroende på kontot. Den på förhand ovissa träningsmatchen mot Astrio i tisdags gav precis dom svar huvudtränare Anders Wallin ville ha. Första halvlek var fotbollsgodis och nyblivna div2-laget Astrio kom ingenstans när Halmia rullade boll och satte stenhård press. Andra halvlek blev som väntat lite ryckig med alla byten, men ingen av avbytarna gjorde bort sig utan presterade på en bra nivå. Truppen är i år både bredare och spetsigare än på många år. Kenan Covrk saknas pga sjukdom, Emil Elveroth har problem med knät, Zemri Callaku är inte redo för comeback förrän troligtvis efter sommaren och Roberto Kljajic återhämtar sig från sin hjärnskakning. 

Givetvis ska Halmia vara solklara favoriter till seriesegern, och därmed även ikväll. Det gäller dock att vara ödmjuka och göra jobbet. Samtliga matcher i serien i år kommer att vara "årets match" för motståndarna som nog gärna vill tvåla till favoriterna. Spelet i dom båda straffområdena blir avgörande, så även inställningen hos våra pojkar.

Solen skiner, det är fredag, publik är åter välkomna och det är seriepremiär. Nu njuter vi och sätter ribban för det fortsatta seriespelet!

Avspark fredag 4/6 kl 19.00 på Idrottsparken, Anderstorp.
Halvtidsresultat och slutresultat får ni på facebook, och matchreferat kommer här på hemsidan under helgen.

Länkar:
Anderstorps IF
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr