Anderstorps IF - IS Halmia Herr 1-8 (0-2)

IS Halmia anno 2021. Foto: IS Halmia IS Halmia anno 2021. Foto: IS Halmia

Målfyrverkeri i galen premiär

En händelserik fredagskväll när återtåget rivstartade.

En premiär är alltid just en premiär, det är svårt att veta vad man kan förvänta sig både av motståndare och sig själva (speciellt med bara en ynka träningsmatch i bagaget). Efter tisdagens vinstmatch mot Astrio var det givetvis muntra miner i och kring laget, men om sanningen ska fram så har det varit positiva vindar kring laget betydligt längre än så. 
En både bredare och spetsigare trupp har inneburit både höjt tempo och höjd kvalité på träningarna jämfört med ifjol. Har man pratat med spelarna eller ledarna så förstår man att det finns något alldeles extra i detta gäng, trots nedflyttningen och spel i division 3.

Halmia rivstartar matchen direkt och matchuret är bara inne på den tredje minuten när Adrian Hallsö når högst på en hörna av Erik Ferman. Nicken sitter otagbart i bortre krysset till ledning 1-0 för gästerna på mysiga Idrottsparken i Anderstorp. Efter målet fortsätter Halmia att ösa på och har kanonlägen att göra 2-0 genom både Marcus Jönsson och Jonatan Eriksson. Men det dröjer till matchminut 20 innan tvåan kommer. Adrian slår en otroligt fin djupledsboll bakom hemmalagets högt stående backlinje, Jonatan blir fri och bredsidar in 2-0.
Det fortsätter sedan i samma anda, Halmia skapar målchans efter målchans men bränner minst fyra målchanser innan pausvilan. Anderstorp skapar en enda farlighet i första halvlek, och det är ett inlägg från höger mot bortre stolpen som nickas utanför.

Stabil ledning i paus alltså, men Halmia är INTE nöjda. Kvalitén på avsluten måste bli bättre och det är fortsatt fullt ös framåt som gäller.

Fullt ös var det ja. Andra halvlek är bara knappa sex minuter gammal när Ferman hittar inspel till Jonatan som retfult enkelt bara vinklar in 3-0. Minuten senare är Oskar Törnfeldt nära att chippa in fyran, men målvakten sträcker ut allt han har och räddar. Fem minuter senare får dock Oskar revansch, ett underbart anfall signerat Marcus (crossboll) och Rasmus Bengtsson (inspel till bortre stolpen). Oskar behöver bara sätta foten till bollen när han kommer löpande in i boxen, 4-0 i matchminut 57.
I samma matchminut (!) avslutar Oskar, målvakten räddar men Jonatan dyker upp och skickar in 5-0. Efter målet blir det avbrott några minuten då hemmalagets målvakt ligger ner och har ont. När matchen väl startar igen så pressar Halmia till sig bollen direkt vid avspark, Oskar passar fram Jonatan som sätter dit 6-0 i minut 60.
Strax efter målet gör Halmia ett trippelbyte där Oliver Hansson, Stefan Stojkovic och Alexander Arvidsson ersätter Oskar, Jonatan och Ola Lindh. Även Oliver Brynéus (Isak Petersson) och Andreas Åström (Ferman) kommer in med 15-20 minuter kvar. Matchen tappar inte helt oväntat tempo i och med alla byten, men Halmia hade inte målat färdigt för dagen.
Hansson dribblar sig vackert igenom i matchminut 82, han blir fälld och belönas med både straff och en utvisning till hemmalaget. Stefan gör inget misstag på straffen utan placerar in 7-0.
Två minuter senare är det dags igen, denna gång är det Stefan som serverar Hansson och den sistnämnda gör inget misstag när han från avstånd skjuter in 8-0 över den nyligen inbytta målvakten i hemmalaget. Tyvärr avslutas matchen med att Anderstorp reducerar till 1-8, detta efter ett inlägg från vänster där Halmiaspelare springer ihop och istället nickas bollen in bakom Jimmie Hagslätt.

8-1 i premiären alltså, visserligen mot ett förvånansvärt blekt hemmalag. Det finns dock förbättringspotential där matchen skulle varit punkterad i redan i halvtid och där det sena reduceringsmålet och spräckta nollan bakåt är en plump i protokollet. 

Efter åtta (!) raka segerlösa premiärer så får man ändå vara nöjd, det kunde helt klart varit värre.... Samtliga spelare fick minst 15 minuters speltid och ALLA är verkligen med och bidrar på ett sätt som är imponerande.

Målen:
0-1 Adrian Hallsö (ass Erik Ferman)
0-2 Jonatan Eriksson (Adrian Hallsö)
0-3 Jonatan Eriksson (Erik Ferman)
0-4 Oskar Törnfeldt (Rasmus Bengtsson)
0-5 Jonatan Eriksson
0-6 Jonatan Eriksson (Oskar Törnfeldt)
0-7 Stefan Stojkovic (straff)
0-8 Oliver Hansson (Stefan Stojkovic)
1-8 

Nästa match är nu på torsdag 10/6 då Waggeryd kommer på besök till Örjans vall. Waggeryd som i lördagens premiär besegrade Råå med hela 5-1.

Länkar:
Amderstorps hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Värnamo Nyheter (betallåst artikel)

// Kansliet
 

Etiketter: herr