IS Halmia Herr - BK Astrio 3-1 (3-1)

Seger och stark insats när rivalerna besegrades

En magisk kväll på Sennans IP kunde inte ha slutat mycket bättre än såhär.

Första matchen på 8 månader, strålande solsken och en grön och fin gräsmatta. Det gick knappast att klaga på förutsättningarna inför dagens derby, även om vi såklart gärna hade spelat den på Örjans vall som det var tänkt från början. Då kommunen gav oss tummen ner så är vi istället tacksamma över att Sennan lånade ut sin vackra anläggning till oss. Nog om det, hur var matchen?

Halmia inleder starkast och ser heta ut, Erik Fermans hörna är Adrian Hallsö nära att nicka in och på andrabollen testar Ola Lindh ett skott som går strax utanför. Strax därefter spelar sig Halmia igenom Astrios mittfält innan Marcus Jönsson vrickar fram bollen till Ola Lindh som med vänstern är nära att träffa bortre krysset. 
Ledningsmålet skulle dock komma innan kvarten spelat, en längre djupledsboll från backlinjen mot Jonatan Eriksson som smygit sig ut till höger i straffområdet. Jonatan vinner duellen med sin försvarare och spelar in bollen i mitten där Isak Petersson trycker sig förbi sin motståndare och skickar in 1-0. 
Glädjen blir dock inte långvarig trots att Astrio dittills inte haft ett enda kontrollerat anfall på Halmias planhalva. Ett individuellt misstag centralt på egen plan gör så att Astrios Jasmin Barucic kan vända upp och placera in 1-1 i den 17e minuten. Halmia fortsätter att trumma på efter kvitteringen och är nära att göra 2-1 i den 26e minuten när Rasmus Bengtsson kommer på överlapp och får bollen serverad av Isak Petersson. Rasmus kommer dock lite för nära målvakten och lyckas inte chippa bollen över, istället går returen ut till Isak men ett Astrioben är ivägen denna gång.
2-1 kommer istället i den 28e minuten när Marcus Jönsson frispelar Oskar Törnfeldt i djupet, Oskar springer ifrån sin markering och placerar in 2-1 till vänster om målvakten. Och bara minuterna senare är det dags igen, bollen studsar ut till Isak Petersson som 4-5 meter utanför straffområdet drar till med vänstern. Och som han gör det, bollen får en märklig bana och trots att Astrios målvakt är på bollen så seglar den upp i bortre krysset, 3-1 i den 30e minuten. Både Isak Petersson och Erik Pålsson har sedan läge att utöka ledningen, men deras avslut räddas till hörna respektive nickas strax utanför. 
Astrio får sedan halvlekens sista målchans när Halmia passar fel och Astriospelaren vänder till höger och avlossar ett skott i ribban. 

En makalöst bra halvlek där Halmia bortsett från dom två individuella misstagen har full kontroll och kunde gjort ytterligare 2-3 mål.

Båda lagen gör sex byten i halvtid men det är fortsatt Halmia som styr tillställningen. Oliver Bryneus och Stefan Stojkovic har båda kommit in i halvtid och har två bra lägen den första kvarten. Astrios bästa chans är en lyftning från långt håll sedan Halmia misslyckats med ett uppspel, men målvakten Jimmie Hagslätt kan titta på medans bollen skruvar sig strax utanför. 
Halmia fortsätter att anfalla som om det inte fanns någon morgondag.
Oskar Törnfeldt har ett bra läge till höger men målvakten kommer ut och parerar, och strax därefter frispelar Oskar den i halvtid inbytte Oliver Hansson som när han ska trycka dit bollen från nära håll får stanna upp lite i farten och bollen träffar istället stödjebenet och plockas upp av målvakten. Söndrumsgängetts sista chans är en lite väl vågad tillbakaspelning från Halmiaförsvarare till Jimmie Hagslätt som sånär skruvar sig runt Jimmie och in i mål.

Halmia vinner till slut övertygande med 3-1, och även om matchens kvalité varierade lite mer i andra halvlek så var det närmare 6-1 än 3-2. En rakt igenom imponerande insats av samtliga spelare, där alla fick minst en halvlek var. Planens giganter var Kristoffer Thydell och Ola Lindh som på egen hand stängde alla Astrios möjligheter centralt.

Nu suger vi på denna karamellen och laddar för seriestart borta mot Anderstorp på fredag, vi är redo!

Publik:
93 st

Länkar:
BK Astrio
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr