Inför Laholms FK - IS Halmia Dam

Första och sista träningsmatchen innan helgens seriepremiär

Nästan 8 månaders väntan är över, imorgon tisdag drar matcherna igång igen.

4 oktober var senast Halmias damlag spelade match, då i sista omgången av serien i 4-2 vinsten borta mot Bergdalen. Segern gav Halmia andraplatsen i tabellen bakom Mariebo (som senare misslyckades i kvalet till Elitettan). Nu skriver vi 2021 i kalendern och den här förkastliga pandemin har fram tills nu stängt ner all tävlingsverksamhet under eliten.

Från och med imorgon 1 juni tillåts äntligen matcher igen, och med seriepremiären bara några dagar bort så blir tisdagens träningmatch en bra värdemätare inför vad som komma skall. 

Självklart har vi kollat läget med huvudtränare Peter Blomqvist inför matchen. För övrigt så kommer en längre videointervju med Peter inför seriepremiären att publiceras onsdag/torsdag, håll utkik på våra sociala medier.

Så Peter, hur känns det nu när det äntligen är dags för första matchen på ca 8 månader?
 - Overkligt, men så efterlängtat att få spela match igen. Vi är sjukt laddade.

Hur har försäsongen sett ut? Och hur motiverar man spelarna när inte matcherna finns där som "belöning"?
- Vi har haft ett fantastiskt driv och "go" på träningen. Det har inte varit svårt alls att hålla uppe motiviation och kvaliten i gruppen. Vi har hela tiden tänkt att "det" kommer att komma igång och då ska vi vara så redo som det bara går.

Ni har en stor och bred trupp, hur är tanken där inför seriespelet?
- Vår trupp är större och starkare än den tidigare varit under mina år i Halmia Dam. Det är så kul och viktigt, bästa laget spelar. Gränsen vid antal spelare till match är 18 och 11 får starta, det kan bli samma varje vecka men det kan också skifta. Vi har som tur var ett samarbete med både Snöstorp Nyhem FF och Falkenbergs FF's F17 där spelare kan få speltid.

Vad är viktigast att få med sig hem från träningsmatchen mot Laholm?
- Det vitkigaste med matchen mot Laholm är att få spela match igen och känna både puls och glädje. Vi kommer att gå runt på 18 spelare.

Har ni något uttalad målsättning med årets seriespel?
- Vårt mål är att alltid bli lite bättre, i år är vi bättre. Fler spelare och större konkurrens bland spelarna gör att våra träningar har höjts, det är nyckeln till framgång. Vi kan inte påverka hur bra motståndarna är utan lägger all fokus på vår grej.

Tack till Peter och stort lycka till imorgon!

Avspark:
Tisdag 1 juni kl 19.00 på Glänninge Park. Gratis inträde men max 100 personer enligt gällande restriktioner.

// Kansliet
 

Etiketter: dam