Inför IS Halmia Herr - BK Astrio

Derby i genrepet

Ombytta roller när rödvitt och gulsvart gör upp på Sennans IP.

Så var det äntligen dags, efter världens längsta försäsong har myndigheterna öppnat upp fotbollen för oss under eliten. Kommer ni ihåg hur 2020 slutade? Utan att strö salt i såren så nämner vi bara kort att Halmias herrar aldrig riktigt fick spelet att stämma och får börja om i division 3. För Astrio blev det uppflyttning till division 2 efter en märklig avslutning på kvalspelet. Astrio kom tvåa i serien bakom Höganäs BK, i kvalet lottades man först mot Malmö City, ett kval man vann med totalt 2-1.

I andra och sista omgången ställdes man mot Halmias seriemotståndare Prespa Birlik, första matchen spelades på Astrios för dagen "hemmaplan" Kärlekens IP's konstgräs. 
Trots underläge 0-2 så vände Söndrumsgänget till en imponerande seger med 4-2. Någon match två i Malmö blev det aldrig då pandemin och restriktioner omöjliggjorde spel. Svenska Fotbollsförbundet tog istället beslutet att låta båda kvallagen spela division 2 fotboll 2021, till glädje för båda lagen givetvis.

Tisdagens motståndare har alltså bytt plats i seriepyramiden och förutom att matchen är ett derby så lär båda lagen vilja bevisa vem som faktiskt är tvåa i "stan". Men även om det finns en del prestige inför mötet så är det i första hand en förberedelse inför helgens seriepremiärer där Halmia inleder på fredag borta mot Anderstorp, medans Astrio spelar borta mot Torslanda under lördagen.

I Astrio finns ett helt koppel av tidigare spelare och ledare i Halmia: Emil Håkansson, Jasmin Barucic, Sten Preuss, Alexander Hall Ling, Andreas Wrele, Robin Sjögren, Niclas Taube, Per Gulda, Andrée Pettersson och Markus Rydeberg på spelarsidan, och Vigan Ademi, Peter Lindau och Jonas Göransson på ledarsidan.

Avspark:
Tisdag 1 juni kl 18.30 på Sennans IP.
Gratis inträde men max 100 åskådare. Vi förstår att suget är stort efter livefotboll men vi avser att följa restriktionerna till fullo och påminner om att fortsatt hålla avstånd och stanna hemma om ni har minsta lilla sjukdomssymptom. Insläpp från 17.30.
För er som inte kan/vill vara på plats så sänder Hallandsposten matchen.

Videointervju med huvudtränare Anders Wallin dyker upp på facebook/youtube under måndagen, håll utkik.

// Kansliet
 

Etiketter: herr