Uppdatering om serier och DM

Framflyttad seriestart efter besked under tisdagen

Svenska Fotbollsförbundet kom med ett inte helt oväntat beslut under gårdagen. Seriepremiärerna kommer nu att ske söndag 2 maj istället för 10 resp 14 april. Detta innebär att dem första tre omgångarna i serien skjuts upp och trycks in i det befintliga spelschemat.

För damerna innebär det att seriepremiären sker på bortaplan den 2 maj mot Bergdalens IK, samtidigt som serieavslutningen flyttas fram en vecka och sker hemma mot IFK Värnamo 9 oktober.
Herrarna inleder borta mot Vejby IF den 2a maj.

Angående DM så kom idag beslutet att årets upplaga helt ställs in. Detta innebär givetvis att bokade matcher stryks och vad gäller platserna till Svenska Cupen så fördelades dom enligt Hallands fotbollsförbunds ranking, där Halmias damer tilldelas en plats medans herrarna i år blir utan.

Vad gäller seriespelet så är det en förhoppning att man kan dra igång helgen 1-2/5, men det hänger givetvis mycket på hur smittspridningen utvecklas. Det kan eventuellt bli aktuellt med ytterligare förskjutning av serien, men vi håller alla tummar vi kan för att få komma igång så snart som möjligt.

// Kansliet
 

Etiketter: herr dam