Damlaget presenterar dubbla förstärkningar

Halmia dams senaste tillskott, Nesrin Akgun och Lovisa Robarth. Foto: IS Halmia Halmia dams senaste tillskott, Nesrin Akgun och Lovisa Robarth. Foto: IS Halmia

Truppen snart komplett

Halmia och huvudtränare Peter Blomqvist presenterar två nyförvärv lagom till helgen.
 

  • Nesrin Akgun född 2004
Nesrin värvas in från Falkenbergs FF och kommer att tillhöra både FFF och Halmia, med bas i Halmia. Beskrivs av Svenska Fotbollsförbundets fysansvarig som en av de mest fysiskt löpstarka spelare de har i ungdomslandslagen. Headcoach Blomqvist beskriver Nesrin såhär:
- Vi är imponerade över Nesrins kvickhet med boll och förmåga att göra sig spelbar. Hon är aggressiv i sin förmåga att vinna boll. Och vass rättvänd nära motståndarens mål och avslutar med både höger och vänster.
  • Lovisa Robarth född 1996
24-årig Luleåbo från fotbollslaget Boden (serieseger div.2 - 2020) som flyttat till Halmstad och pluggar på högskolan. Lovisa tränade med laget redan i höstas och Peter Blomqvist gillar det han sett:
- Allround men först och främst tänkt som mittback där hennes passningsspel imponerat. Hon spelar med blicken uppe och värderar alternativen bra. Erfaren, klok och väldigt följsam i sin mittbacksroll. Det är få spelare som lyckats kliva in i vår träning och lösa det så bra som Lovisa gjort från dag 1.

Vi hälsar Nesrin och Lovisa varmt välkomna till Halmia och håller tummarna för att vi snart får se dom in action under träningsmatcherna.

Nästa vecka presenterar vi hela damernas trupp inkl försäsongsschema, håll till godo.

// Kansliet
 
Etiketter: dam