Ny assisterande tränare i damlaget – klubbchefen blir sportchef

Idag blev det klart att nuvarande klubbchefen Leif Jönsson tillträder uppdraget som assisterande tränare för Halmias damlag från och med den 1 januari 2021. Han blir därmed, tillsammans med Peter Blomqvist, Eva Persson och Åsa Johnsson Stierna, en viktig kugge i damlagets jakt på nya framgångar. Leif ersätter den uppskattade tidigare assisterande tränaren Martin Johansson som nu lägger sitt fokus på sin familj och sina två barn. 
 
Peter Blomqvist säger:
- Vi är mycket nöjda med det Martin Johanssons bidragit med under sin tid hos oss. Fantastisk ersättare, jag och Leif har delat mycket genom åren och har samma fotbollsfilosofi som människosyn så det här ska bli mycket spännande - säger Peter.
 
Leif Jönsson säger;
- Jag har den senaste tiden saknat rollen som påverkande tränare på plan. Rollen som assisterande tränare i ISH dam är en mycket inspirerande uppgift, kanske min största hittills på plan som ledare. Ska bli mycket intressant att få vara en del utav dagens väl fungerade tränarstab samt att bemöta och vidareutveckla, tillsammans med övriga i tränarstaben, alla sköna och mycket duktiga som ambitiösa spelare i laget. Laget har utvecklats väldigt mycket under Peters som övrigas ledning, vi är alla överens om att det finns än mer hos dagens spännande spelartrupp som fortfarande tillspetsas. 
Jag kommer bistå ISH med så mycket jag kan på alla plan även framgent, med nämnda justeringar och under en övergångsperiod - avslutar Leif. 

Ordförande Andes Nelson säger;
Tillsvidare tar styrelsen över ansvaret för de uppgifter, vid sidan om det sportsliga, som Leif mycket förtjänstfullt arbetat med under sin tid som klubbchef.  Leif har stor erfarenhet av föreningens arbete i sin helhet och står naturligtvis redo att stödja styrelsen under en övergångsperiod.


Leif lämnar sitt uppdrag som klubbchef vid årsskiftet, ett uppdrag som han har haft sedan november 2015. Han kommer fortsatt att ha en viktig roll i föreningens ledning men nu, parallellt med tränaruppdraget, som sportchef - vilket innebär fortsatt huvudansvar för den sportsliga verksamheten i sin helhet i föreningen.


// Kansliet
 
Etiketter: herr föreningen dam