Sofia Voldby får pris för Årets mål

Sofia Voldby under sitt landslagsläger tidigare i år. Foto: Privat Sofia Voldby under sitt landslagsläger tidigare i år. Foto: Privat

Framröstad av Hallandspostens läsare

Priserna duggar tätt nu, och det är inte helt oväntat att det är spelare och ledare i damlaget som prisas efter sin fina säsong.

Sofia Voldby avgjorde derbyt mot Halmstad BK med sitt 4-2 mål, ett lika viktigt som vackert mål där Sofia fick till en perfekt träff ute till höger som seglade in i bortre krysset.

Såhär säger Sofia själv om målet:
- Jag kan börja med att säga att det faktiskt var ett skott och inte ett inlägg... Jag tänkte också att ifall det inte skulle bli så lyckat så kanske någon av våra anfallare hade kunnat petat in bollen på en retur. Men jag hade lite tur med mig.
Ett sånt mål kommer jag nog inte att göra igen. Jag fick en drömträff och hade tur men det kom ju klart lägligt. Det var en otroligt viktig match både med tanke på att det var ett derby men även eftersom att vi förlorade premiären mot Örby. Även om HBK hade reducerat till både 3-1 och 3-2 så var jag fortfarande ganska lugn, men jag förnekar ju inte att man kunde pusta ut ytterligare lite när 4-2 målet kom och punkterade matchen.

Samtidigt hyllar hon huvudtränare Peter Blomqvist.
- Jag får tacka Peter och hans engagemang för att ha så många extraträningar ifall någon i laget skulle vara sugen. Jag kommer ihåg att bara någon vecka innan matchen hade vi övat på just det avslutsläget som Saga Holm sätter mig i. Det syns inte i klippet men hon tog sig förbi sin försvarare på ett jättefint sätt, vilket gjorde att hon fick den ytan att springa på som man kan se på klippet.

Vi gratulerar Sofia till ett mycket välförtjänt pris!

Målet och Hallandspostens artikel hittar ni genom att klicka HÄR.

// Kansliet
 

Etiketter: dam