Status på damtruppen

Damernas huvudtränare Peter Blomqvist uppdaterar om läget i damlaget och säger så här;

"Knappt 3 veckor tränade vi innan en ofrivillig paus kom. Full respekt för det och pandemin som måste begränsas. Under de här veckorna har vi "gnuggat" vidare på tekniska moment, mönster i spelet och vårt action-spel. Samma sak varje träning. Det har sett bra ut. Över 20
spelare på nästan varje träning."

Peter fortsätter;
"Såklart med många nya spelare som provat och inte är vana vid vårt sätt att spela fotboll så har nivån inte varit så där sjukt bra som den va under stora delar av året. Men klart bättre än det var förra hösten. Flera spännande spelare har visat att de har vad som krävs för att hjälpa Halmia dam att höja nivån på träningarna och spetsa till konkurrensen till en redan bred och stark trupp. Fyra av dem har vi redan presenterat som nyförvärv."

Peter avslutar med;
"Vi jobbar på att göra klart med någon till i kommande vecka. Men också framförallt säkra och behålla spelarna som varit med 2020. Där finns några osäkra tjejer ännu. Plugg och vart man tar vägen i världen måste bli klart först. I veckan ska vi ha teori digitalt. Vi kommer sammanfatta delar av säsongens spel. Vad har vi gjort bra och varför det blev bra. Vi kommer även titta på vad vi behöver utveckla till nästa år. Vi kommer införa ett nytt begrepp, "offensiv 6:a". En lösning för att ha flera relationer i speluppbyggnaden."


// Kansliet

 

Etiketter: dam