DM-Final, Ullareds IK - IS Halmia Herr 3-2 (2-2)

Ingen pokal som plåster på såren

Säsongens sista match slutade med förlust, trots att Halmia pressade på ordentligt efter paus.

Första halvlek är en jämn historia där hemmalaget tar ledningen med 1-0 i matchens 23e minut, detta på straff efter att en Halmian fått bollen på handen. Kvitteringen till 1-1 kommer fem minuter senare när Edrit Ibishi mycket elegant placerar in en frispark. Tio minuter senare, i den 38e minut tar hemmalaget ledningen på nytt, detta efter först bolltapp på mittplan och sedan får Ullaredspelaren ta sig igenom alldeles för lätt via kortlinjen innan 2-1 sitter bakom Markus Rydeberg. Kvitteringen låter dock bara vänta på sig i två minuter, Marcus Jönsson avlossar stora bössan och målvakten har inte en chans, 2-2.

Andra halvlek är en uppryckning av Halmia jämfört med första 45 minuterna. Gästerna tryckte ner Ullared och skapade flera bra lägen till ledningsmål. Men istället kommer 3-2 till hemmalaget i den 73 minuter, detta efter nytt bolltapp och kontring. Halmia fortsätter att trumma på framåt men kommer inte närmre än en dubbelchans i slutminuterna. Ullared håller undan och vinner sin första DM-titel någonsin, grattis!

Tungt med förlust i en final givetvis, men med tanke på hur säsongen har sett ut så får ändå DM-äventyret (samt Svenska Cupen) lyftas fram som framgångar, även om dem kanske satte sitt pris med alla skador. Från lördagens match ska Adrian Hallsö och Marcus Jönsson har extra beröm för sina insatser, dessa två tillsammans med bland annat Kristoffer Thydell och Oskar Törnfeldt har stundtals burit laget på sina axlar under denna märkliga och tunga säsong - på träning som i match och dessutom hållt sig skadefria samt spelat mer eller mindre alla matchminuter i serien-cupen-DM.

Huvudtränare Anders Wallin om förlusten:
- Vi gjorde en ok match trots att vi har nio spelare borta. Första 20-25 i andra halvlek är vi bra och trycker tillbaka Ullared. Vi skapar några bra chanser som kunde resulterat i ett ledningsmål, men istället var det Ullared som efter vårt onödiga bolltapp på mitten fick kontra in trean. Vi har en dubbelchans i matchens sista sekunder men får inte dit den.

Nu väntar 3 veckors ledighet innan säsongen 2021 startar så smått. Under dessa tre veckor kommer analysen av 2020 göras samtidigt som man ser om sitt hus, silly season alltså. Så fort det blir officiellt med nyförvärv, förluster, förlängningar etc så får ni det här på hemsidan. 

Länkar:
Ullareds IK
Matchinfo
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr