DM-Final, inför Ullareds IK - IS Halmia Herr

Årets sista tävlingsmatch

Efter förra helgens degradering till division 3 så ska nu herrarna tampas om DM-pokalen, en inte helt lätt uppgift med tanke på förutsättningarna.

Ullared slutade på 10e plats i årets täta och märkliga div2 västra götaland. När allt hade summerats så slutade man på samma poäng som Prespa Birlik på negativ kvalplats, men med tre måls bättre målskillnad. Ullared och just Prespa Birlik var dem två enda lagen som gick igenom serien utan en enda oavgjord match, med raden 5 vinster och 8 förluster. Deras 16 gjorda mål offensivt blev sämst i serien ihop med jumbon Limhamn Bunkeflo, fyra spelare delade den interna skytteligasegern på blygsamma 3 mål vardera.

Halmia har givetvis haft några blytunga dagar efter söndagens osannolika degradering till division 3. Självförtroendet har fått sig en rejäl törn och det kan inte vara helt lätt att motivera sig inför DM-finalen, även om en pokal alltid är en pokal. En bra insats skulle dock kunna vara lite plåtser på såren och dessutom en fin avslutning på denna mardrömssäsong. Skadebekymmer och sjukdomar har varit ett återgående tema på sistone, och det fortsätter även över denna match. Saknas till lördagens match gör Albin M, Andreas Å, Ben G, Erik F, Hampus G, Ola L, Osama H, Rasmus B och Zemri C.In i truppen kommer Abdi från vårt U15.

Huvudtränare Anders Wallin om matchen:
- Ju mer veckan har gått så har tomheten och besvikelsen övergått i en enorm revanschlusta.
Man har alltid ett val, man kan välja att lägga sig ned och deppa eller tjura eller så kan man knyta näven i fickan och ta en sjuhelsikes revansch i en final och bärga en titel. Halmias isåfall första DM-titel på sju år. Jag förväntar mig en maxprestation av samtliga spelare och ledare.

Avspark lördag 24/10 klockan 14.00 på Hedevi, Ullared.

Länkar:
Ullareds IK

Matchinfo

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr