IF Limhamn Bunkeflo - IS Halmia Herr 2-1 (0-0)

Från division 2 till division 3 på tre minuter

Med tanke på hur säsongen sett ut så kanske man inte borde vara förvånad. Söndagens sista omgång gick precis så illa som det  överhuvudtaget var möjligt. Först vaggades man in i en falsk säkerhet när Halmia hade kontroll på matchen och dessutom tog ledningen, men 
därefter är det spikrakt ner i ett stort svart hål när Limhamn kvitterar och konkurrenterna Eslöv och Prespa Birlik avgör sina matcher i 87e resp 89e minuten! Ridå

För att sammanfatta första halvlek så är det ett Halmia som gör mycket bra, egentligen allt förutom ett mål. Hemmalaget har knappt ett avslut på mål medans ISH trycker på och skapar ett gäng bra lägen som borde ha resulterat i mål.

Andra halvlek inleds med ett högre presspel av hemmalaget, något Halmia har problem med inledningsvis. Efter drygt fem minuter med bekymmer hittar man dock luckor i pressen och tar på nått sätt tag i taktpinnen. 0-1 kommer i den 55e minuten efter ett snyggt anfall av ISH, Marcus Jönsson avslutade med vänstern, målvakten lämnade retur och Oskar Törnfeldt 
skickade in ledningsmålet. Där och då kändes det både rättvist och förlösande.Men säg den lycka som varar den här säsongen.
Trots att Halmia hade fått matchen dit man ville och upplevdes ha stenkoll på händelserna så räcker ett enda anfall för att rasera allt. Inte ens två minuter tog det innan hemmalagets Carl Geronson tilläts löpa igenom ett passivt Halmia och placera in 1-1 mellan benen på Markus Rydeberg.Efter kvitteringen tappar Halmia initiativet och får allt svårare att hitta fram till sista tredjedelen.
Samtidigt får ledarstaben beskedet att Vinberg hade kvitterat till 2-2 mot Prespa Birlik. Status quo alltså eftersom Eslöv - Ängelholm även den var oavgjord (1-1). Trycka på framåt och riskera att släppa in baklängesmål som eventuellt skickar ner oss i division 3 eller säkra bakåt med risk för att Prespa och Eslöv tar ledningen?! Med facit i hand skulle man tryckt på framåt, för avslutningen är som hämtad ur den värsta skräckfilmen.
I den 87e minuten tar Eslöv ledningen mot Ängelholm med 2-1, nu är Halmia nere på kvalplats! Men det tar inte slut där......för i den 89e minuten skickar Prespa Birlik in 3-2 borta mot Vinberg. Helt plötsligt är Halmia nere på nedflyttning, dessutom är vi inne på tilläggstid och har väldigt begränsat med tid att själva påverka utgången. 
Trots att Halmia flyttar fram positionerna och domaren någonstans hittar 8 (!) övertidsminuter så lyckas man inte skapa några målchanser, istället är det hemmalaget som rinner igenom i den 94e minuten och rullar in 2-1. Marcus Jönsson har sedan ett par bra avslut tätt utanför men i det läget hade inte 2-2 haft mer än akademisk betydelse. När domaren blåser av matchen faller Halmia ihop som ett korthus på planen, förtvivlade, besvikna och arga. Vad hände?!

Skador, sjukdomar, tufft spelschema, enkelserie, uteblivna straffar, röda kort. Förklaringarna till att vi nästa år är många, men är det verkligen ursäkt nog? Vi vann 2 av 13 matcher, det är sämst i hela serien. Detta topptippade Halmia som spelat jämnt mot IFK Malmö (seriesegrare, grattis), Västra Frölunda (2a och kval till div1) och dessutom mycket rättvist besegrat div1-topplaget Lindome i Svenska Cupen. 

Nästa match är på lördag 24/10 då DM-finalen mot Ullareds IK spelas på Hedevi, Ullared klockan 14.00.

Länkar:
Division 2 Västra Götaland
IF Limhamn Bunkeflo
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr