Inför IF Limhamn Bunkeflo - IS Halmia Herr

Nu ska det avgöras!

Så var vi framme i den sista omgången av division 2 västra götaland. Efter en turbulent säsong finns det tre möjliga scenarion. Vid vinst så blir det fortsatt division 2-spel 2021 (för inte gör väl Eslöv eller Prespa Birlik drygt 10 mål...). Vid oavgjort eller förlust kan det bli fortsatt kontrakt, kvalspel för att hänga sig kvar eller nedflyttning till division 3, allt beroende på hur det går för Eslöv (hemma mot Ängelholm) och Prespa Birlik (borta mot Vinberg). 

Limhamn Bunkeflo är klara för division 3 efter att ha tappat en 3-0 ledning till 3-3 borta mot Västra Frölunda, samtidigt som Halmia spelade oavgjort mot IFK Malmö i förra omgången. Sejouren i division 2 blev därmed bara ettårig efter förra årets uppflyttning från division 3. Med sina 14 gjorda mål är man sämst i serien, vad som däremot sticker ut är dem 17 insläppta där bara dem tre topplagen kan presentera bättre siffror. Man besegrade Onsala med hela 4-0 i premiären, men därefter dröjde det till början på oktober innan nästa vinst kom (hemma mot Prespa Birlik). Med sina 8 inspelade poäng blir man jumbo oavsett hur det går i söndagens match, och därmed har man bara äran att spela för. Mitbacken Simon Hagström är avstängd efter sitt röda kort senast, det är även en av deras bättre spelare Daniel Ask efter att ha samlat ihop tre gula kort. 

Halmia kommer till spel med förnyat självförtroende efter den både rättvisa och mycket viktiga poängen hemma mot IFK Malmö senast. Äntligen fick vi se ett hårt jobbande lag över 90 minuter, som dessutom kunde slutat med vinst med lite tur. Trots diverse skadebekymmer bevisade man att hårt jobb lönar sig alltid, för den där fotbollsbiten kan vi. Nu när skadorna har börjat att avta så har flera spelare i truppen varit hemma sjuka i veckan istället. Därför finns det frågetecken på Erik Pålsson (sjuk), Osama Hassan (ont i lår och sjuk), Ola Lindh (höften) samt Vuk Lugonjic (sjuk). Ej tillgängliga är Andreas Åström (rygg), Erik Ferman (knä), Zemri Callaku (knä) och Albin Mazreku (ljumske). Men oavsett vilka elva som startar så finns det kvalité i laget och är man bara påkopplade från start till slut som senast så finns det stora möjligheter till vinst och fortsatt div2-kontrakt.

Huvudtränare Anders Wallin:
- En final som vi ser fram emot. Vi är väl förberedda och åker ner till Limhamn med en stark tro på att vi ska ta tre poäng och säkra kontraktet.

Avspark söndag 18/10 klockan 14.00 på Brovallen i Bunkeflostrand. 

Länkar:
Division 2 Västra Götaland
IF Limhamn Bunkeflo

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr