Inför IS Halmia Herr - IFK Malmö FK

Årets sista hemmamatch?

Halmia ställs mot tuffast möjliga motstånd i vad vi hoppas är sista hemmamatchen för den här säsongen. Med placeringen på negativ kvalplats har hemmalaget satt sig i en tuff sists inför dem två sista omgångarna, och inte blir det lättare av att det är serieledarna med 7 raka vinster som nu kommer på besök.

IS Halmia gjorde en riktigt bra första halvlek mot topplaget Västra Frölunda senast. Med en defensiv uppställning lyckades man neutralisera motståndet samtidigt som man var sylvassa på omställningarna där den "falska nian" Marcus Jönsson kunde gjort fler än ett mål. Man arbetade stenhårt i defensiven och Kristoffer Thydell var precis sådär jobbig att möta på mittfältet när han stundtals dominerade planen under första halvlek. 
Fram till kvitteringen i 66e minuten hade Halmia ganska bra koll på läget, men kvitteringen och det snabba ledningsmålet för Göteborgarna i kombination med det dåliga självförtroendet gjorde att hela laget föll ihop och inte lyckades resa sig igen. Istället för att knyta näven i fickan så börjar man känna efter och/eller tänka för mycket, och då låser sig spelet. Med en prestation i 90 minuter likt första halvlek så hade vi tagit tre poäng, det är jag övertygad om. Men då duger det inte att bjuda motståndet på mål, oavsett hur bra man gjort det 66 minuter tidigare.
Skadeläget såg ett tag ut att börja ljusna, men istället har flera nya skador uppstått. Förutom långtidsskadade Zemri Callaku (knä) och Andreas Åström (rygg) så saknas även Albin Mazreku (ljumske), Ola Lindh (höftböjaren) och eventuellt Erik Ferman (uttänjt ledband i knät). Jesper Andersson (knäsena), Osama Hassan (baksida lår) och Kristoffer Thydell (knäsena) är tveksamma till spel samtidigt som Vuk Lugonjic (axel), Romario Hulea (baksida lår) och Anton Holmer (sjukdom) är tillbaka i truppen.

IFK Malmö FK kommer till matchen som serieledare med 7 raka vinster i ryggen. Senast man förlorade var 22 augusti i toppmötet med Ängelholm hemma på Malmö Stadion. Efter den matchen har man 19-1 (!) i målskillnad. Senast besegrade man Olympic med 2-0 i ett Malmöderby. Ilir Tahiri delar ledningen i skytteligan på 10 mål ihop med Varbergs Gif's Rasmus Cronvall, ett Varberg man möter hemma i Malmö i sista omgången. Inför lördagens match är Malmö serieledare på målskillnad för Ängelholm, med Västra Frölunda jagande två poäng bakom. 

Halmias huvudtränare Anders Wallin om matchen:
- En superviktig match. Jag tror alltid på oss, och kan vi komma upp i vår högstanivå så har vi goda chanser att vinna matchen. Samtliga spelare behöver vara påkopplade och fokuserade på matchplanen. Matchen spelas på Skedalaheds konstgräs och där har vi goda minnen från Lindome-matchen, kan vi komma upp i den nivån så vinner vi!

Avspark lördag 10/10 klockan 14.00 på Skedalaheds IP, konstgräs. Matchen sänds av Hallandsposten.se, för er som vill se den live på plats så finns i skrivande stund 10 biljetter lediga. Bokning via mail/sms till christoffer@halmia.se eller 0704-045599.

Länkar:
Division 2 Västra Götaland
IFK Malmö FK

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr