Bergdalens IK - IS Halmia Dam 2-4 (1-2)

Halmia slutar 2a i serien efter imponerande insats

Huvudtränare Peter Blomqvist lovade årets bästa prestation inför matchen, så blev det också. Halmiatjejerna gjorde en kanonmatch mot ett duktigt Bergdalen i en match med högt tempo som höll hög div1-klass.
Detta fantastiska gäng har bara blivit bättre och bättre ju längre in i säsongen vi kommit, detta trots skador och att spelare lämnat för studier mitt i säsongen. Det ska bli otroligt spännande att följa Peter och hans gäng inför 2021, inte minst då snittåldern på spelarna i startelva och hela truppen är 20 år!

Det lär även bli ännu fler derbyn nästa år då BK Astrio idag tog klivet upp till division 1, där finns ju redan Halmstad BK och Laholms FK och vi håller väl en extra tumme för att samtliga fyra lag hamnar i samma serie kommande säsong. 

Peter Blomqvist:
- "Som vi gjorde det!
Det sista vi gör i år är nog det bästa vi gjort i år. Lätt att dras med i glädjen över en andraplats, men vi spelade suverän passningsfotboll i högt tempo. Vi var effektiva och heta i straffområdet. Vi spelade bort en ursinnig press från Bergdalen. Vi krigade och visade hur jädra bra vi är på alla sätt. Stor eloge till Bergdalen. Båda lagen drog upp ett högt tempo i matchen. En riktig bra div. 1 match. Våra mål görs av Azra, Sandra, Moa och Evelina Brag. Målet som fastnar mest på näthinnan är en en-touch kombination i högt tempo som avslutas med att Elin sätter cutback till Moa som drar dit bollen på en touch.

Alla inblandade förtjänar beröm i år. Alla spelare och ledare har bidragit till en riktigt rolig säsong. Full av glädje, respekt och omtanke om varandra och riktigt bra fotboll."

Nu väntar lite välförtjänt vila för tjejerna innan förberedelserna startar inför 2021. Vilka lämnar? Vilka kommer? All info får ni här på hemsidan under vintern, stay tuned!

Länkar:
Division 1 Mellersta Götaland
Bergdalens IK
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam