Inför IS Halmia Herr - Västra Frölunda IF

Kan Halmia bygga vidare på Helsingborgsmatchen?

Så var det bara tre omgångar kvar av denna märkliga fotbollssäsong. Nu ska säckarna knytas ihop och lagen ska göra sista rycken för att knipa åt sig dem åtråvärda översta platserna, eller att ta sig så långt ifrån nedflyttningsstriden som möjligt.

Halmia kan förhoppningsvis bygga vidare på insatsen från mötet med allsvenska Helsingborgs IF i onsdags. Trots förlust med 0-3 så finns det mycket positivt att ta med från matchen, inte minst det defensiva och hur man kollektivt uppträdde som ett LAG.
Osama Hassan var tillbaka i laget mot Vinberg men vilades mot HIF, och nu är han redo för 90 minuter.  Saknas gör istället Vuk Lugonjic som på nytt fått problem med sin axel. I övrigt är det samma trupp som i onsdags. Det är nu sju matcher sedan senaste vinsten, och därmed hög tid för en trepoängare igen. Halmia har en förmåga att prestera som bäst mot bättre motstånd när ytorna blir större, det tillsammans med högstanivån som finns i truppen gör att vi tror på ett positivt resultat denna lördag. I dagsläget har Halmia samma poäng som Eslöv på negativ kvaplats, en seger hade betytt massor i dagens galet jämna serie där placering 1-3 gör upp om dem två översta platserna, lag 4-13 (!) är alla inblandade i nedflyttningsstriden så det här blir en rysare ända in i kaklet.

Västra Frölunda är ett av dem tre lag i toppen som inte behöver oroa sig för någon nedflyttning, istället är man med och slåss om seriesegern tillsammans med IFK Malmö och Ängelholms FF. Just nu ligger man 3a, två poäng bakom dem båda skånelagen. Göteborgarna har två raka segrar i ryggen och stoltserar med den fina resultatraden 6-2-2 och 23-9 i målskillnad. Dem båda 25-åringarna Hampus Furublad och Frederick Ofori Acheampong toppar den interna skytteligan på 7 resp 6 mål. Västra Frölunda är faktiskt nykomlingar i år, efter att ha vunnit sin div3-serie ifjol, detta gör tredjeplatsen än mer meriterande. 

Halmias huvudtränare Anders Wallin om matchen:
- En enormt viktig match. Jag tycker att vi ska ta med oss den inställning, det engagemang och fokuseringen som vi hade mot Helsingborg. Speciellt det defensiva arbetet där vi gör mycket bra. Den insatsen ska vi ta med oss till matchen mot Västra Frölunda. Jag tycker att vi har bra koll på Frölunda och hur vi ska spela för att såra dem, detta ska vi träna på på dagens träning så att vi är väl förberedda på matchen. 

Avspark lördag 3/10 kl 14.00 på Halmstad Arena IP, plan 2. Det finns fortfarande biljetter kvar, först till kvarn via mail/sms till christoffer@halmia.se eller 0704-045599. 100 kr/st. Matchen sänds på Hallandsposten.se.

Länkar:
Division 2 Västra Götaland
Västra Frölunda IF

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr