Inför Bergdalens IK - IS Halmia Dam

2a, 3a eller 4a, det är frågan när säsongen nu ska summeras.

Det är upplagt för dramatik i division 1 mellersta dam. I sista omgången möts dem fyra topplagen inbördes, Bergdalen (2a) - Halmia (3a) och Örby (4a) - Mariebo (1a). Bara Mariebo och Bergdalen kan vinna serien där Mariebo har tre poäng till godo inför söndagens upplösning.

Bergdalen spelade 3-3 borta mot Mariebo senast, ett imponerande resultat men troligen hade man behövt en vinst där för att haft ett bättre utgångsläge inför avslutande omgången. Nu finns chansen till serieseger fortfarande, men då krävs både vinst mot Halmia samtidigt som Mariebo förlorar borta mot Örby. Dessutom har man sämre målskillnad så 1-0 i dem båda matcherna räcker inte. Izabella Bergström ligger 2a i seriens skytteliga med 10 mål såhär långt, ett mål efter Mariebo's Tilda Holmer. Värt att notera är att Bergdalen i år varit betydligt bättre på bortaplan än hemma på Björkängsvallen i Borås. 13 poäng borta jämfört med 8 poäng hemma, detta på lika många matcher. Nu är ju årets säsong lite missvisande då det spelas enkelserier och man ska lottas mot "rätt" lag hemma kontra borta, men det är ändå lite anmärkningsvärt.

Halmia har "bara" placeringar att spela om. Man kan bli allt från 2a till 4a beroende på resultat i sista omgången. Visst hade vi förhoppningar om en placering högt upp inför årets säsong, men det var mycket frågetecken. Dessa frågetecken har ju längre säsongen lidit utvecklats till utropstecken, och det ser riktigt intressant ut inför 2021. Det svider lite att veta att OM man hade besegrat Böljan borta, och senast Nittorp hemma så hade man varit i delad serieledning inför sista omgången. Det hade ju varit extra kul om sista omgången gällde ännu mer, men var sak har sin tid, vi jobbar ju trots allt långsiktigt inför vårt förhoppningsvis kommande avancemang till Elitettan inom 5 år. 

Huvudtränare Peter Blomqvist säger såhär om matchen och säsongen som varit:
- Det sista vi gör för den här säsongen ska fan vara det bästa vi gör. Det stämmer när vi gick av träningsplanen för sista gången den här säsongen. Jag skojade lite med tjejerna och sa att det spelades sjukt bra fotboll men att det inte är deras förtjänst, utan konstgräsets. Tjejerna är fantastiskt spelskickliga och det går oerhört fort i liret på träningen. Relationerna, kombinationerna och mönsterna sitter väldigt bra. Vi är överens om vad vi ska göra på planen. Det tycker jag vi var i senaste matchen med, mot Nittorp. Inte hela tiden men man väljer vad man ska fokusera på, vi tittar på det vi gör bra. Vi gjorde 2 galet bra spelmål, vi spelade oss fram till 3-4 bra lägen till där vi borde ha avgjort matchen. Men just farten i vårt spel är lite till ondo ibland . Vi behöver ha längre tid på oss att vänja oss. Farten/tempot har höjts rejält i år. Då blir det lite stress ibland och framförallt på naturgräs. Konstgräs som på gårdagens träning ger oss fördelar i spelet. På konstgräset i söndagens match mot Bergdalen ska vi visa klass en sista gång i år. En andra plats står på spel. Vi har energi och hunger för det. Tack för i år. Ses 2021!

Avspark söndag 4/10 kl 14.00 på Björkängsvallens konstgräs i Borås.

Länkar:
Division 1 Mellersta Götaland
Bergdalens IK

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam