IS Halmia Herr - Helsingborgs IF 0-3 (0-2)

Helsingborg visade sig vara numret för stora

Halmia föll med hedern i behåll, man kämpade som ett lag och kan absolut gå rakryggade ifrån den här matchen. Ibland får man bara acceptera att motståndet var bättre.

Första halvlek inleds med en stor dominans av det allsvenska bortalaget. Halmia som för dagen ställde upp med en ny uppställning (4-5-1) såg något skärrade och nervösa ut i inledningen. Inom dem första 15 minuterna skapade Helsingborg tre bra lägen att ta ledningen, men Halmia höll undan tack vare uppoffrande försvarsspel. Till slut fick man dock kapitulera, detta i den 18e minuten då HIF's Marcus Olsson skickade iväg ett vackert vänsterinlägg. Inne i boxen mötte Alhaji Gero med huvudet och skarvade in 0-1 vid den bortre stolpen. Ett vackert fotbollsmål. Halmia växer sakta men säkert in i matchen även om det är bortalaget som styr och skapar chanserna.
Helsingborg skapar ytterligare tre bra lägen innan halvtimmen är spelad, dock utan att göra fler mål. Sista kvarten på första halvlek hittar Halmia uppspelen bättre och har ett par bra anfall som tyvärr inte resulterar i några chanser. Istället är det fortsatt HIF som kommer till avslut, men både Markus Rydeberg och Adrian Hallsö gör bra individuella prestationer som räddar Halmia från fler baklängesmål dem gångerna. Tyvärr kom 0-2 psykologiskt tungt i den 42a minuten, detta efter nytt vänsterinlägg av Marcus Olsson. Alhaji Gero nickar ner till Andreas Landgren som med både tur och skicklighet får in bollen i nät trots att Markus var på bollen.

Andra halvlek inleds piggt av Halmia som verkade ha sköljt av sig den värsta nervositeten i paus. Nu hade man både fler och längre anfall med boll på offensiv planhalva som tvingade Helsingborg till försvarsspel. Trots detta så är det gästerna som fortsatt är dem som kommer till avslut, detta genom teknik, presicion och ständiga löpningar i offensiven. Alhaji Gero har jätteläge att göra 0-3 i den 53e minuten, men väntar lite för länge med avslutet som Markus gör en fin parad på. Halmia har några hyfsade lägen, tex inspelet från höger i den 61a minuten, men stressade och trötta efter allt jagande så finns inte skärpan där i sista momentet. Spiken i kistan kommer sedan i den 77e minuten när Alhaji Gero gör sitt andra mål för kvällen och släcker det sista hoppet för hemmalaget. 

Anders Wallin:
- Vi får vara nöjda med vårt försvarsspel, dem flesta gångerna dem hotar så är det via inlägg och mer sällan att dem spelar igenom oss. Det finns alltid saker man kan göra bättre i offensiven, men vi möter också ett riktigt bra motstånd som stressar oss till felbeslut. Alla spelare får med beröm godkänt med tanke på motstånd. Vi tar med oss en bra känsla in i helgens match. 

Möjligen att Halmia skulle haft en straff, och att Oskar Törnfeldt inte var offside när han kom fri. Men i ärlighetens namn så var det en både rättvis och klar seger för Helsingborg. Halmia kan och SKA dock ta med sig en bra känsla inför helgens drabbning mot Västra Frölunda. Visst, det var besvikna miner på sina håll efter matchen i omklädningsrummet, en förlust är ju alltid en förlust. Men kan man ta med sig det uppoffrande spelet och känslan av att man faktiskt störde Helsingborg både en och två gånger så kan det bli en rolig serieavslutning för alla Halmianer.

Nästa match är på lördag 3/10 då Västra Frölunda kommer på besök till Halmstad Arena IP, plan 2. Biljetter finns fortfarande kvar, anmälan via mail eller sms till christoffer@halmia.se eller 0704-045599.

Länkar:
Spelschema Svenska Cupen omgång 1-2
Hallandsposten
Helsingborgs IF

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr